Біля будинку Льовочкіна сталися сутички між поліцією і протестувальниками

Біля будинку Льовочкіна сталися сутички між поліцією і протестувальниками
Представники Національного корпусу на території будинку Льовочкіна
Фото: Страна

На місці чергують близько трьох десятків поліцейських

Біля будинку одного з лідерів Опозиційного блок» і співвласника телеканалу «Інтер» Сергія Льовочкіна відбулися сутички між поліцією і представниками «Національного корпусу».

Правоохоронці кажуть, що першим кидати в них каміння почали націоналісти. І потім вже поліція відповіла кийками. Самі активісти заявили, що поліція не хотіла їх підпускати до водоймища, через це і почалася бійка, повідомляє «Страна».

Зараз на місці чергують близько трьох десятків поліцейських.

Будинок Льовочкіна виглядає повністю нежилим. Проте націоналісти вже почали обклеювати його стікерами.

Як повідомлялося, у четвер, 10 травня, близько сотні активістів приїхали до будинку Льовочкіна. Вони розмальовують балончиками стіни будинку та чіпляють наліпки.

Як відомо, «Нацкорпус» заявив про довгострокову акцію проти телеканалу «Інтер» через трансляцію концерту до 9 травня. 

«Оскільки «Інтер» проігнорував нашу вчорашню акцію, ми розпочинаємо довготривалу планомірну акцію і боротьбу з власниками телеканалу. Мета сьогоднішньої - передати привіт пану Льовочкіну», - заявив керівник прес-служби «Національного корпусу» Роман Чернишев.

Нагадаємо, 9 травня в інтернеті опублікували відео з фрагментами концерту «Победа. Одна на всех», який телеканал «Інтер» підготував до Дня Перемоги. У ролику ведучий заходу Андрій Доманський з-поміж іншого закликає не дозволяти, «щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно носили під час факельних маршів у нашій столиці».

Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що регулятор негайно відреагує на висловлювання ведучих телеканалу, якщо ці репліки пройдуть в ефірі.

Вранці 9 травня активісти «Національного корпусу» прийшли під будівлю телеканалу «Інтер» з вимогою, щоб з вечірнього концерту були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту. Також вони заявили, що вимагають позбавити канал ліцензії.

Водночас близько півсотні активістів всеукраїнської громадсько-політичної організації «Вільні люди» пікетували офіс «Національних інформаційних систем» по вулиці Щусєва, 26, із вимогою скасувати трансляцію концерту.

Однак увечері 9 травня «Інтер» все ж показав концерт «Победа. Одна на всех», не вирізавши скандальні слова ведучого.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: