Благодатний вогонь прибуде до Києва з Єрусалима у суботу

Благодатний вогонь прибуде до Києва з Єрусалима у суботу

Делегація Київського патріархату першою доставить в Україну Благодатний вогонь з Єрусалима

У суботу, 7 квітня, о 19:40 у термінал «D» Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибуде рейсовий літак з Благодатним вогнем з Єрусалима.

Благодатний вогонь доправить в Україну делегація священнослужителів та мирян Української православної церкви Київського патріархату. Про це повідомляють в УПЦ КП.

Після приземлення літака у Києві делегація Київського патріархату передасть Благодатний вогонь громадам з різних куточків України та поспілкується із пресою.

Координатор акції передачі Благодатного вогню в Україні Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповість про традицію Великоднього благодатного вогню та про участь української делегації у єрусалимській церемонії.

Благодатний вогонь — поширена у православ'ї назва вогню, використовуваного у великодній церемонії виносу Святого Світла з Гробу Господнього, в Храмі Воскресіння Господнього. В день Страсної Суботи віряни православної церкви очікують звершення у Єрусалимі церемонії сходження Благодатного Вогню в храмі над Гробом Господнім, яке протягом віків з року в рік відбувається в Єрусалимі. Чин сходження Благодатного вогню звершує у кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимський Патріарх. По тому християни розповсюджують вогонь свічками та спеціальними лампами по всьому світу.

Як повідомлялося, з нагоди свята Пасхи – Світлого Христового Воскресіння – Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолить низку богослужінь

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: