Через крадіжки на Троєщині закрилися дві станції велопрокату

Через крадіжки на Троєщині закрилися дві станції велопрокату
У Києві 15 серпня запустився громадський велопрокат

Nextbike вирішив поки що не обслуговувати цей район міста

Після чергової спроби крадіжки велосипеда на Троєщині компанія Nextbike тимчасово закрила станції міського велопрокату на проспекті Ватутіна та біля Деснянського ЦНАП (на проспекті Маяковського). Про це повідомляє прес-служба Nextbike.

«Цей район – лідер сумної статистики. Напевно, поки не знайдемо більш захищених локацій, цей район міста обслуговувати не зможемо. Занадто дорого обходиться і ремонт, і відновлення техніки», – заявив керівник компанії Олексій Кушка.

За його словами, чергова спроба крадіжки на Троєщині сталася близько 16:30 у вихідний день. Чоловік проніс велосипед на плечах замкненим більше 400 метрів від станції. При цьому, підкреслив Кушка, велосипед подає звуковий сигнал. Поліцію викликав свідок, який проїжджав повз на машині.

За спробу крадіжки затримано 34-річного Олександра Грека. За словами Кушки, чоловік пояснив, що хотів їздити на велосипеді. Затриманому загрожує кримінальна відповідальність за статтею 185, що передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Кушка також повідомив, що за спробу крадіжки велосипеда розшукується Олександр Дейкун 1971 року народження.

Нагадаємо, що у Києві 15 серпня запустився громадський велопрокат.

Кожен велосипед оснащений GPS, тож відомо, де він знаходяться, хто користувався ним востаннє і де його залишив. Щоб взяти велосипед в оренду, потрібно завантажити на телефон мобільний додаток Nextbike, далі - зареєструватися в ньому. І коли хочете проїхатися - підносите мобільний до QR-коду на велосипеді на пункті прокату, вибираєте абонемент і натискаєте на «Почати прокат».

Коштуватиме такий прокат 30 грн за півгодини. Місячний абонемент - 199 гривень. А можна буде придбати і абонемент на сезон – за 599 гривень

За перші два тижні роботи велопрокату Nextbike у Києві було вкрадено чотири велосипеди. Один із них знайшли з перефарбованою рамою на ринку електроніки.

Найбільшого розголосу набув випадок, коли троє хлопців і одна дівчина втопили велосипед у Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: