Хресний хід московської церкви рушив до Лаври: Онуфрій в оточенні екс-регіоналів

Хресний хід московської церкви рушив до Лаври: Онуфрій в оточенні екс-регіоналів
Хресний хід на чолі з митрополитом УПЦ МП, нардепами Вадимом Новинським та Нестором Шуфричем (скріншот трансляції телеканалу "Інтер")

На чолі колони йдуть священнослужителі з хоругвами й іконами

У центрі Києва розпочався хресний хід Української православної церкви московського патріархату, приурочений до 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Після молебню на Володимирській гірці віряни організованою колоною рушили через Європейську площу по вул. Грушевського в напрямку Києво-Печерської лаври.

На чолі колони йдуть священнослужителі з хоругвами й іконами.

Безпеку руху колони гарантують правоохоронці, які йдуть з обох боків від неї.

У заходах беруть участь народні депутати від Опозиційного блоку Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Вадим Новинський, Нестор Шуфрич, Михайло Добкін, Юрій Павленко, а також Володимир Литвин (позафракційний).

У центрі Києва обстановка спокійна. Іноді учасникам заходу стає погано в щільному скупченні людей за високої вологості й температури повітря, але медики «швидкої» оперативно реагують на такі випадки та надають необхідну допомогу.

Як повідомлялося, на Володимирській гірці відбувся молебень УПЦ МП до 1030-річчя від дня хрещення Київської Русі-України. Очолив його митрополит київський і всієї України Онуфрій.

Як повідомлялося, у зв'язку з хресними ходами 27 і 28 липня у Києві передбачено обмеження руху всіх видів транспортних засобів.

Наразі центр Києва паралізували затори.

На Хрещатику прохід пішоходам огородили парканом. Поліцейські обшукують людей, які проходять огорожу, ручним металошукачем і перевіряють вміст сумок.

27 і 28 липня правоохоронці та рятувальники працюватимуть у посиленому режимі. Вулиці патрулюватимуть групи фахівців вибухотехнічної служби, кінологів та слідчо-оперативні групи.

27 липня за порядком у столиці стежитимуть близько 5 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Читайте також матеріал «Главкома» Битва Хресних ходів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: