Кабмін виділив 2,5 млрд грн на будівництво нових станцій метро у Києві

Кабмін виділив 2,5 млрд грн на будівництво нових станцій метро у Києві
Аукціон на будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар виграв «Київметробуд»

Протягом трьох років побудують дві нові станції - «Проспект Правди» і «Мостицьку»

Кабінет міністрів України виділить 2,5 млрд грн на будівництво метро на Виноградар. Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Протягом трьох років побудують дві нові станції - «Проспект Правди» і «Мостицьку».

«Ми сьогодні приймемо рішення про те, щоб підтримати дуже важливий інфраструктурний проект для столиці - це будівництво метро на Виноградар. Сьогодні ми підтримаємо рішення і 2,5 мільярди урядової підтримки будуть направлені на те, щоб столиця могла реалізувати цей проект», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що КП «Київський метрополітен» 5 вересня довелося скасовувати раніше оголошений тендер з будівництва метро на Виноградар через неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель. На тендер прийшли три компанії: ТОВ «Будівельна Компанія «Адамант» (Мукачеве), ПАТ «Київметробуд» і ПрАТ «Інтербудтонель» (Київ). Однак замовник допустив до самого аукціону лише дві столичні фірми. При цьому, у процесі вивчення документації учасників було виявлено певні невідповідності у «Київметробуду», що потягнуло за собою відміну тендера.

Повторний тендер оголосили у вересні 2018 року. На повторно оголошені торги подалися три учасники.

2 листопада КП «Київський метрополітен» 2 листопада не допустило ПрАТ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Тунельбуд» до тендерущодо будівництва лінії метро від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар очікуваною вартістю 5,99 млрд грн.

8 листопада визначили переможця тендера. Підряд на роботи отримала компанія «Київметробуд».

20 листопада метрополітен уклав договір на будівництво метро на Виноградар з переможцем тендеру.

20 листопада мер Києва Віталій Кличко оголосив, що столична влада розпочинає будівництво метро на Виноградар. За підсумками коригування міського бюджету на 2018 рік планується повернути 1,1 млрд гривень на будівництво станцій метрополітену на Виноградар (продовження Сирецько-Печерської гілки). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: