Кличко оголосив про початок будівництва метро на Виноградар

Кличко оголосив про початок будівництва метро на Виноградар
Перша черга будівництва метро на Виноградар передбачає будівництво двох станцій – «Мостицька» і «Проспект Правди»

Мер Києва заявив про відродження будівництва метро у столиці

Київська влада розпочинає будівництво метро на Виноградар. За підсумками коригування міського бюджету на 2018 рік планується повернути 1,1 млрд гривень на будівництво станцій метрополітену на Виноградар (продовження Сирецько-Печерської гілки). Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відкриття засідання Київради.

«Ми повертаємо, у відповідності до рішення Київради, 1,1 млрд гривень на будівництво метро на Виноградар. Тендер відбувся, договори підписані. Ми фактично відроджуємо будівництво метро в столиці. Бо останню станцію в Києві, нагадаю, відкрили в 2012 році», - заявив Кличко.

Нагадаємо, що КП «Київський метрополітен» 5 вересня довелося скасовувати раніше оголошений тендер з будівництва метро на Виноградар через неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель. На тендер прийшли три компанії: ТОВ «Будівельна Компанія «Адамант» (Мукачеве), ПАТ «Київметробуд» і ПрАТ «Інтербудтонель» (Київ). Однак замовник допустив до самого аукціону лише дві столичні фірми. При цьому, у процесі вивчення документації учасників було виявлено певні невідповідності у «Київметробуду», що потягнуло за собою відміну тендера.

Повторний тендер оголосили у вересні 2018 року. На повторно оголошені торги подалися три учасники.

2 листопада КП «Київський метрополітен» 2 листопада не допустило ПрАТ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Тунельбуд» до тендерущодо будівництва лінії метро від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар очікуваною вартістю 5,99 млрд грн.

8 листопада визначили переможця тендера. Підряд на роботи отримала компанія «Київметробуд».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: