Київрада підготувала новий проект про заборону продажу алкоголю вночі

Київрада підготувала новий проект про заборону продажу алкоголю вночі

Раніше через відсутність загального врегулювання заборону легко було оскаржити в суді

Київрада підготувала новий проект рішення про обмеження нічного продажу алкоголю в магазинах, на заправках і в мережевих торгових центрах. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат від БПП, радник київського міського голови Дмитро Білоцерковець.

«Після того, як позавчора президент підписав законопроект 3149 про надання повноважень місцевим радам визначати режим продажу алкоголю у стаціонарних приміщеннях, Київрада має всі підстави реєструвати новий проект рішення і остаточно обмежити нічний продаж алкоголю в капітальних магазинах, на заправках і в мережевих торгових центрах. Перша частина роботи вже зроблена, і відповідна ініціатива вже внесена до плану діяльності міської ради. Сам проект рішення підготовлений і днями буде зареєстрований», - написав він.

Білоцерковець зазначив, що раніше, коли Київрада приймала такі рішення, дане обмеження фактично вважалося рекомендацією, оскільки не було відповідальності за його порушення. Таку рекомендацію постійно оскаржували в судах виробники алкоголю і господарюючі суб'єкти.

Він також пропонує внести правки в закон і посилити відповідальність за нічний продаж алкоголю. «Адже штраф, передбачений там, не так лякає порушників, як ймовірність втрати ліцензії. Упевнений, потрібно дати місцевим ДФС право займатися скасуванням ліцензій щодо продажу алкоголю в разі невиконання рішень місцевих рад», - вважає Білоцерковець.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підписав закон, що надає органам місцевого самоврядування право обмежувати продаж алкоголю у певний час доби.

Раніше окремі міста – Київ, Львів, Луцьк, Черкаси, Ужгород – намагались заборонити продавати алкоголь у нічний час, проте через відсутність загального врегулювання заборону легко було оскаржити в суді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: