Київрада продовжила договір із «Київенерго» до кінця літа

Київрада продовжила договір із «Київенерго» до кінця літа

Депутатам було запропоновано залишити ТЕЦ і завод «Енергію» в користуванні «Київенерго» до 31 серпня

Київська міська рада прийняла рішення про продовження договору з ПАТ «Київенерго» в частині використання ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювального заводу «Енергія» до 31 липня 2018 року.

Відповідне рішення підтримав 71 депутат, проти проголосувало 14, утримався один депутат.

Спочатку проект рішення передбачав продовження договору до 30 червня, проте в процесі обговорення було запропоновано залишити ТЕЦ і завод «Енергію» в користуванні «Київенерго» до 31 серпня.

«Необхідний резерв часу. Зараз ми не можемо гарантувати, що комісія (НКРЕКП. – Ред.) запрацює завтра або через тиждень (для експлуатації ТЕЦ компанією «Київтеплоенерго» необхідна ліцензія НКРЕКП. – Ред.). З огляду на технологічну необхідність, я просив би розглянути продовження договорів по ТЕЦ -5, ТЕЦ-6 і заводу «Енергія» до 31 серпня», - сказав під час обговорення проекту рішення профільний заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У той же час депутати Київради не підтримали продовження договору на чотири місяці і запропонували продовжити його до кінця липня.

«Ми не зможемо встигнути зробити цього (перебрати в управління ТЕЦ і «Енергію». – Ред.) до дати, яка вказана в проекті рішення. Два місяці (понад двох, запропонованих в проекті рішення) - це додаткова перестраховка, але один місяць - це критично необхідний мінімум», - зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Пантелеєв також додав, що місто перебере управління ТЕЦ і заводом раніше закінчення терміну договору, якщо трапиться нагода.

Як відомо, Київська влада почала готуватися до завершення угоди 2 роки тому. У 2016 році було створено відповідне підприємство КП «Київтеплоенерго». Процес передачі майна на баланс та переведення більш як семи тисяч працівників до «Київтеплоенерго» проходитиме у два етапи: з травня приймаються на баланс мережі, котельні та частина персоналу, а вже з липня – ТЕ5, ТЕЦ6, сміттєспалювальний завод «Енергія» та інша частина персоналу.

Однак існує проблема з регуляторним забезпеченням передачі ТЕЦ та заводу. Мова йде, в першу чергу, про ліцензії для КП «Київтеплоенерго». Підприємством було надано всі необхідні документи до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, однак поки що триває процес переформатування комісії, і міське підприємство з об’єктивних причин не може отримати ліцензії.

Для вирішення цієї проблеми минулого четверга був зареєстрований та внесений до порядку денного засідання Київради проект рішення, прийняття якого забезпечить безперебійність роботи об’єктів теплового господарства «Київенерго»: на час, поки не буде виконано усі технічні й організацій на процедури завершення угоди, ПАТ «Київенерго» забезпечує роботу двох ТЕЦ, заводу «Енергія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: