«Київтеплоенерго» ще не знає, якою буде нова ціна за тепло

«Київтеплоенерго» ще не знає, якою буде нова ціна за тепло

Тарифи на опалення і гарячу воду зростуть після подорожчання газу для населення

«Київтеплоенерго» не подавало документи в НКРЕКП про перегляд тарифів на гарячу воду й опалення

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» ще не проводило розрахунки нових тарифів на гарячу воду й опалення у зв'язку зі зміною ціни на газ для населення, яка з 1 листопада цього року виросте на 23,5%, до 8550 грн за тис. куб. м.

Про це у відповідь на запит УНІАН повідомила виконавчий директор «Київтеплоенерго» Юлія Орел.

«На даний момент «Київтеплоенерго» не подавало документи в НКРЕКП про перегляд тарифів на гарячу воду й опалення у зв'язку з рішенням уряду про збільшення ціни на газ для населення на 23,5% до 8550 грн за тисячу куб. м газу з 1 листопада... Розрахунки зміни тарифів на гарячу воду й опалення у зв'язку зі зміною ціни на природний газ не проводилися, оскільки відсутні нормативні документи, а саме: положення постанови КМУ №187 щодо ціни на газ», - зазначила вона.

Орел додала, що «Київтеплоенерго» в установленому порядку подаватиме необхідні документи на перегляд тарифів, як тільки всі нормативні документи буде опубліковано.

Як повідомлялося, 19 жовтня уряд вирішив підвищити ціни на газ на 23,5% з 1 листопада. Протягом години після відповідного рішення Кабміну на сайті МВФ з'явилася заява про те, що Україна і МВФ досягли угоди щодо нової програми stand-by на 3,9 млрд дол., яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року і термін якої спливає в березні 2019 року.

Через підвищення ціни на газ тарифи на тепло і гарячу воду можуть зрости на 16%.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що у жовтні-листопаді кияни отримуватимуть платіжки зі старою ціною за тепло, оскільки процедура зміни тарифів вимагає чимало часу. 

Прогнозується, що жителі Києва отримають платіжки з новими тарифами за опалення у січні 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: