МВФ офіційно затвердить нову програму для України після ухвалення Держбюджету на 2019 рік — Мінфін

МВФ офіційно затвердить нову програму для України після ухвалення Держбюджету на 2019 рік — Мінфін

«Угода stand-by буде достатньою опорою для України, поки ми продовжуємо наші структурні реформи», — повідомила виконувач обов’язків міністра фінансів України

Рада Міжнародного валютного фонду офіційно затвердить нову кредитну програму для України до кінця 2018 року за умови, якщо Україна виконає всі взяті на себе зобов’язання, зокрема ухвалить збалансований бюджет на 2019 рік. Про це повідомила виконувач обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова.

«Ми переконані, що угода stand-by буде достатньою опорою для України, поки ми продовжуємо наші структурні реформи. Економіка України зростає вже протягом десяти кварталів підряд, інфляція та дефіцит бюджету — під контролем, інші макроекономічні показники теж демонструють позитивну динаміку», — повідомила виконувач обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова.

Зазначається, що нова програма stand-by МВФ замінить розпочату урядом та фондом програму EFF, загальний обсяг якої мав становити близько 17 мільярдів доларів. Проте через відсутність повноцінної співпраці між українським урядом та МВФ, за 3 роки програми Україна отримала лише близько половини запланованого фінансування.

Програма Stand-by є короткостроковою (не більше 3 років) та призначена для подолання дефіциту коштів у короткостроковій перспективі. Її запланований обсяг становитиме 3,9 мільярдів доларів, а термін складе 14 місяців.

19 жовтня у МВФ повідомили, що попередньо погодили нову кредитну програму для України.

Рішення МВФ про продовження співпраці оголосили після ухвалення урядом постанови про підвищення цін на газ для населення на 23% з 1 листопада 2019 року.

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

Нагадаємо, що черговий транш МВФ необхідний для підтримання фінансової стабільності України та уникнення настання технічного дефолту — ситуації, коли Україна не зможе розрахуватись за кредитними зобов’язаннями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: