Кличко розповів, коли над Києвом може розвіятися смог

Кличко розповів, коли над Києвом може розвіятися смог
Смог може відступити вже через день

Вночі концентрація речовин горіння в повітрі набагато більша, а тому дим у темний час доби посилюється

Смог у столиці може розвіятися вже через день, після того, як зміниться напрямок вітру.

Про це у п'ятницю ввечері заявив міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Він пояснив, що вночі концентрація речовин горіння в повітрі набагато більша, а тому дим у темний час доби посилюється.

«Спілкуючись з метеорологами, я почув такий термін, як термічний вітер. Він удень розганяє цей смог, а вночі рух повітря не такий інтенсивний, як удень, і концентрація цих речовин горіння набагато більша. Тому, будь ласка, закривайте вікна. Прогнозують, що вже через день напрямок вітру зміниться, і, сподіваюся, що наші пожежники зможуть побороти цей виклик, який зараз пов'язаний із пожежами біля Києва», - заявив Кличко.

Як відомо, станом на вечір п’ятниці, 17 квітня, Київ повернувся на перше місце в списку міст з найбільш забрудненим повітрям.

Нагадаємо, 16 квітня ввечері і 17 квітня вранці Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі. Індекс якості повітря був найгірший з можливих. 

У ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

17 квітня Кульбіда заявив, що якість атмосферного повітря в Києві значно покращилася порівняно з 16 квітня. За його словами, нічого надзвичайного по основних забруднювачах, крім пилу, не відбувається.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: