У ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві

У ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві
З урахуванням умов пересування повітряних мас та атмосферного тиску утворилися сприятливі умови для поширення продуктів горіння у повітрі на території міста Києва
Фото: ДСНС

На території Києва та області сьогодні спостерігались непоодинокі випадки спалювання сухої трави та сміття на території приватних домогосподарств

Протягом дня 16 квітня на території Київської області зафіксовано випадки загорання трав’яного настилу та лісової підстилки, зокрема у Вишгородському, Іванківському районах та на території Ірпінської зони.

Про це у четвер пізно ввечері повідомили у пресслужбі ДСНС.

Зазначається, що також на території Києва та області спостерігались непоодинокі випадки спалювання сухої трави та сміття на території приватних домогосподарств. Крім того, на території Житомирської області триває гасіння декількох осередків загорання трав’яного настилу.

000_10

«Разом з тим повідомляємо, що протягом дня вітер був західного напрямку, а на вечір змінився на північно-західний. Враховуючи вищевикладене та з урахуванням умов пересування повітряних мас та атмосферного тиску утворилися сприятливі умови для поширення продуктів горіння у повітрі на території міста Києва», - пояснили у ДСНС.

Також зазначається, що хімічної та радіологічної загрози таке явище не несе.

«Радіаційний фон по місту Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень», - резюмували у ДСНС.

00_17Карта радіаційного моніторингу Києва станом на 22:35. Джерело: igns.gov.ua

Зазначимо, що сьогодні опівдні було скоєно підпал сухої трави у Голосіївському парку в столиці.

Як відомо, у Києві ввечері 16 квітня зафіксовано екологічне лихо. Індекс якості повітря найгірший з можливих. Фахівці просять киян зачинити вікна та не виходити на вулицю.

Зазначимо, що 16 квітня у зоні відчуження силами і засобами ДСНС продовжуються роботи із гасіння пожеж.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

На 16 квітня у Києві було оголошено штормове попередження. Пориви вітру сягають 17-22 м/с (І рівень небезпеки, жовтий). 

До слова, у повітрі Києва зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин. Зокрема, перевищення діоксиду азоту подекуди у 8-9 разів.

Вранці 14 квітня столицю затягнула димова хмара з Чорнобильської зони. Кияни скаржилися, що відчувають їдкий запах навіть у квартирах із зачиненими вікнами.

Раніше синоптики розповіли, якою ймовірно буде погода на Великдень - 19 квітня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: