Екологічне лихо в Києві: метеорологи кажуть, що нічого надзвичайного немає

Екологічне лихо в Києві: метеорологи кажуть, що нічого надзвичайного немає
Київ затягло димом і накрило хмарою пилу
Фото: Станіслав Груздєв

З середини сьогоднішнього дня концентрації забруднюючих речовин суттєво впали

Станом на сьогодні, 17 квітня, якість атмосферного повітря в Києві значно покращилася порівняно зі вчорашнім днем і цією ніччю. Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що протягом вчорашнього дня і минулої ночі у Києві спостерігалося високе забруднення атмосферного повітря. «Найбільше забруднення було викликано твердими домішками, тобто завислими речовинами. Перевищення гранично допустимих концентрацій по всій території міста становило від двох до трьох разів», - повідомив Кульбіда.

За його словами, така ситуація склалася внаслідок значного посилення швидкості вітру до 22 м/с, перенесення вітрової ерозії ґрунтів – відкритих, розпаханих.

«Наступне явище, яке спостерігалося, - це погіршення видимості за рахунок того диму, який надходив з повітряною масою», - додав він.

Кульбіда заявив, що сьогодні ситуація покращилася. «Станом на сьогодні можна відмітити, що, крім пилу, по інших інгредієнтах таких, як діоксид сірки, оксид вуглецю, двооксид азоту, формальдегід концентрації забруднюючих речовин знаходяться в межах, які характерні для цього періоду року. Вони моментами дещо підвищуються, дещо знижуються, але нічого надзвичайного по основних забруднювачах, крім пилу, не відбувається», - сказав він.

«Починаючи з середини сьогоднішнього дня, навіть по пилу ці концентрації суттєво вже впали і вони повернуться до попереднього рівня», - прогнозує Кульбіда.

Нагадаємо, наразі Київ очолює рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі.

Індекс якості повітря найгірший з можливих. Фахівці просять киян зачинити вікна та не виходити на вулицю.

У ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: