Масштабні лісові пожежі на Житомирщині: опубліковано фото з космосу

Масштабні лісові пожежі на Житомирщині: опубліковано фото з космосу
У Житомирській області вирують лісові пожежі

На знімках з супутника видно димовий шлейф, що піднімається від десятків осередків займання і застеляє територію аж до Києва

Національне космічне агентство України показало супутниковий знімок лісових пожеж в Житомирській області та в Чорнобильській зоні відчуження.

Фотографію зробили вранці 17 квітня, її опублікував у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

На знімках з супутника видно димовий шлейф, що піднімається від десятків осередків займання і застеляє територію аж до Києва.

За словами Геращенка, супутникове фото доводить, що дим в Києві принесений не з Чорнобильської зони відчуження, а з Житомирської області.

7_16Фото клікабельне

«На супутниковому знімку чітко видно, що дим лісових пожеж принесений з Житомирської області, а не із зони Чорнобильської АЕС, де пожежі були зупинені до вівторка. Ніякого підвищення радіоактивного фону в Києві і його околицях не спостерігається», - написав він.

Як відомо, на Житомирщині розпочато кримінальне провадження за фактом пожеж в Овруцькому районі.

Як повідомлялось, у Житомирській області 16 квітня у результаті загоряння сухої трави вогонь пошкодив вісім будинків селища Новосілка.

Нагадаємо, у Житомирській області лісова пожежа, яка сталася через підпал сухостою, наблизився до села Рудня. На території області в екосистемах вже зареєстровано десятки пожеж.

Крім того, станом на сьогодні вогонь, що вчора знов виник в Чорнобильській зоні, повністю загасили. На ділянках тлінь продовжують працювати пожежно-рятувальні бригади, фахівці моніторять ситуацію.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення повітря, прийнявши законопроект №2339 за основу і в цілому. У середу закон схвалив глава держави Володимир Зеленський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: