На Київщині затримали співробітників поліції і СБУ, які викрадали людей

На Київщині затримали співробітників поліції і СБУ, які викрадали людей
Затримання угруповання правопорушників у Київській області
Фото: кадр з відео

Банда викрадала підприємців зі сфери IT, зокрема один з викрадених чоловіків віддав зловмисникам 175 тисяч доларів

Правоохоронці затримали на Київщині банду, більшість членів якої — чинні працівники Служби безпеки та поліції. Вони викрадали підприємців та вимагали у них гроші за свободу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Київської області.

В операції із затримання банди брали участь поліцейські Києва та області, працівники СБУ та спецпризначенці — бійці «КОРД» та батальйону поліції особливого призначення.

Загалом затримали п'ятеро людей, з них двоє цивільних, решта — працівники СБУ та поліції.

«Встановлено, що до злочинів банда готовилась ретельно. Кожну свою жертву вони відстежували крок за кроком, знали розпорядок дня, режим роботи, адреси перебування. Викрадали людей на орендованих автівках. Знання методів оперативно-розшукової діяльності дозволяли їм майже не залишати за собою слідів», — йдеться у повідомленні.

Поліція зазначає, що банда викрадала підприємців зі сфери IT, зокрема один з викрадених чоловіків віддав зловмисникам 175 тисяч доларів.

«Потерпілі вкрай були налякані, тому і не звертались до правоохоронних органів по допомогу, побоюючись за себе та за свої родини», — йдеться у повідомленні.

За місцем проживання у підозрюваних вилучили:

  • 9 пістолетів різної модифікації, набої;
  • поліцейський однострій та жетони, різні посвідчення, серед яких працівників поліції та СБУ, Адміністрації президента України, податкової служби, шеврони з написами «СБУ», «Поліція»;
  • кайданки, кийки;
  • мобільні телефони;
  • понад 35 тисяч доларів США та 500 євро, банківські картки;
  • велику кількість наркотиків, такі як амфетамін, метадон, героїн.

Також вилучені 5 автомобілів, якими пересувались члени банди: Honda Civic, Honda Accord, Lexus RX, BMW та Volkswagen Passat.

Наразі підозрювані перебувають у СІЗО, проти них порушили справу за ч.3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ст.257 (Бандитизм) Кримінального кодексу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: