Напад на авіаконструктора у Києві: відкрито провадження щодо поліцейських

Напад на авіаконструктора у Києві: відкрито провадження щодо поліцейських
Авіаконструктор Віктор Ковальський внаслідок нападу отримав струс мозку

У прокуратурі встановлено обставини, які свідчать про можливу причетність до нападу працівників поліції

За фактом інциденту із побиттям співробітника Конструкторського бюро ім.Антонова прокуратура відкрила ще одне провадження - відносно поліцейських.

Про це 3 січня повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Установлено, що до слідчого відділу Солом’янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві 27.12.2018 надійшла заява щодо побиття співробітника КБ ім.Антонова через начебто його причетність до шахрайських дій при обміні валюти. За вказаним фактом слідчим поліції до ЄРДР були внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України, та розпочато досудове розслідування», - говориться у повідомленні.

Разом із тим, як зазначається, в ході вивчення процесуальними керівниками матеріалів кримінального провадження, а також проведення безпосереднього допиту потерпілого, Київською місцевою прокуратурою №9 встановлено обставини, які «свідчать про можливу причетність до вказаної події працівників поліції».

«Враховуючи вищенаведене, місцевою прокуратурою додатково до ЄРДР внесено відомості щодо вчинення працівниками поліції кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). На підставі вимог ст. 216 КПК України кримінальне провадження скеровано за підслідністю до Територіального управління ДБР м. Києва», - заявили в прокуратурі.

Водночас у прес-службі ДБР повідомили, що слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві з’ясовується оприлюднений в засобах масової інформації факт причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського.

«Подія мала місце 26 грудня в місті Києві біля станції метро «Шулявська». За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, працівники патрульної поліції із застосуванням сили намагались затримати 81-річного авіаконструктора», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що за даним фактом слідчими територіального управління ДБР у місті Києві внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться необхідні першочергові слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше стало відомо, що у Києві побили 81-річного авіаконструктора Віктора Ковальського. За словами потерпілого, його лупцювали п'ятеро, зокрема, нібито двоє поліцейських, бо запідозрили, що він – валютний шахрай. Авіаконструктор отримав струс мозку та інші травми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: