Обстріл будівлі «Київміськбуду» з гранатомета поліція розслідує як хуліганство

Обстріл будівлі «Київміськбуду» з гранатомета поліція розслідує як хуліганство

Наразі підозрюваних та затриманих у цій справі немає

Обстріл будівлі «Київміськбуду» в Печерському районі столиці поліція кваліфікувала як хуліганство. Про це в ефірі «112 Україна» повідомила речник Головного управління Нацполіції у Києві Оксана Блищик.

«Також із місця події вилучили металеві рештки вибухового пристрою, щоб відправити їх на експертизу. Перші висновки вибухотехніків за слідами вибуху, за тими матеріалами, які ми зібрали на місці події, - це те, що стріляли все-таки з гранатомета. Всі першочергові слідчі дії на цей момент проведено. Є камери відеонагляду, які могли зафіксувати як зловмисників, так і момент пострілу», - сказала вона.

Блищик підкреслила, що записи з камер відеонагляду буде долучено до матеріалів кримінального провадження у встановленому законодавством порядку.

«Правоохоронці вже переглянули записи відеореєстратора автомобіля, який стояв неподалік. Там якраз момент влучення снаряду в будівлю зафіксовано», - додала речник ГУ НП.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України («Хуліганство»). У результаті розслідування і затримання людей, які вчинили це правопорушення, можливо, буде інша правова кваліфікація цієї події, якщо встановлять інші мотиви.

На цей час підозрюваних та затриманих немає.

Раніше повідомлялося, що вночі у будівлю «Київміськбуду» стріляли з ручного протитанкового гранатомета. Невідомі поцілили у відділ продажів «Київміськбуду», там, зокрема, виявили хвостовик снаряду. 

Під час відпрацювання прилеглої території поліцейські вилучили запис із відеореєстратора, на якому зафіксовано момент пострілу, а також рештки вибухового пристрою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: