СБУ затримала у Києві шахрая, який під виглядом урядовця торгував посадами (фото)

СБУ затримала у Києві шахрая, який під виглядом урядовця торгував посадами (фото)
Затримання відбулося на вулиці Інститутській у Києві
Фото: СБУ

Зловмисник пропонував «сприяння» у призначенні на посади держслужбовців кандидатам з Полтавської та Харківської областей

Служба безпеки України затримала у Києві чоловіка, який представлявся «співробітником Кабінету міністрів» та пропонував за гроші працевлаштування в органах державної влади.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник пропонував «сприяння» у призначенні на посади державних службовців кандидатам з Полтавської та Харківської областей. Вартість «послуги» становила від 10 до 30 тисяч доларів США залежно від рівня посади. 

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували факт вимагання «кабмінівцем» $25 тисяч за призначення кандидата на посаду заступника керівника Аграрного фонду України

Правоохоронці затримали зловмисника у центрі столиці на вулиці Інститутській під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Відбуваються обшуки за місцем проживання та в автомобілі фігуранта. Вже виявлено заяви від інших кандидатів на працевлаштування та перепустки на авто до Верховної Ради та Кабміну, справжність яких перевіряється.

Триває досудове розслідування за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Операція проводилась співробітниками Управління СБУ в Полтавській області спільно з Департаментом контррозвідки СБУ, слідчими ГУ Нацполіції в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, контррозвідка Служби безпеки України провела резонансну спецоперацію із викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади. 14 квітня було затримано генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: