Смерть іноземної студентки у Києві: з’явилися нові подробиці

Смерть іноземної студентки у Києві: з’явилися нові подробиці
Мукаддас Насирлаєва

У міграційній службі не отримували від університету повідомлення про відрахування Мукаддас Насирлаєвої

Студенти київського медуніверситету проводять власне розслідування всього, що сталося навколо зникнення туркменської студентки Мукаддас Насирлаєвої.

На підтримку Мукаддас створена сторінка в Facebook, де розміщуються документи, які мають відношення до даної справи.

Зокрема зазначається, що згідно з існуючими правилами навчальний заклад має інформувати державну службу про зміну статусу студента протягом 15 днів. Але з відповіді на адвокатський запит ясно, що у міграційній службі не отримували від університету повідомлення про відрахування Мукаддас Насирлаєвої 17 січня через те, що вона не оформила документи для отримання посвідчення на проживання, як це заявили в НМУ.

До того ж студенти звертають увагу, що згідно із затвердженими правилами саме навчальні заклади надають документи до міграційної служби для оформлення посвідки на тимчасове проживання, і несуть за це відповідальність.

Адвокат родини Насирлаєвих та очільник діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов у Facebook заявив, що деканат з роботи з іноземними студентами вчасно не подав документи Мукаддас у міграційну службу для отримання посвідки тимчасового проживання.

Мовляв, заступниця декана Тетяна Тимохіна порвала заяву дівчини і повідомила їй, що нічого підписувати не буде.

Виш звинувачують у доведенні студентки до самогубства.

Університет Богомольця спочатку на своєму офіційному сайті розмістив заяву, що Мукаддас відрахували ще 17 грудня «через порушення міграційного законодавства», а 24 січня «їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету».

Адвокат сім'ї дівчини стверджує, що студентку відрахували заднім числом.

Того ж дня, 19 лютого, виш опублікував ще одну заяву: заступника декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тімохіну відсторонили від виконання обов’язків на час розслідування.

Адміністрація вишу запевнила, що всіляко сприятиме правоохоронним органам, а в самому університеті «триває внутрішня службова перевірка». Київська місцева прокуратура № 9 розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення до самогубства.

Наразі тіло дівчини ще не знайшли, столичні водолази продовжують пошукові роботи.

Читайте також статтю: Амосова проти Супрун. Хто стоїть за колапсом у найбільшому медичному вузі країни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: