У Чорнобильській зоні затримали трьох громадян Фінляндії (фото)

У Чорнобильській зоні затримали трьох громадян Фінляндії (фото)
Поліція звернулася до міграційної служби про скорочення терміну перебування зазначених громадян на території України
Фото: Нацполіція

Молоді іноземці незаконно проникли на територію зони ЧАЕС

Під час патрулювання зони відчуження Чорнобильської АЕС поблизу відселеного села Бички було виявлено трьох 22-, 23- та 24-річних громадян Фінляндської Республіки, які незаконно проникли на територію поза контрольно-пропускними пунктами на автомобілі Тойота з метою екстремального туризму і були затримані працівниками поліції. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області.

У відношенні правопорушників було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.

Авто наразі знаходиться на штрафмайданчику.

Також поліція звернулася з поданням до Іванківського відділу Державної міграційної служби про скорочення терміну перебування зазначених громадян на території України.

Загалом з початку року поліцією зони ЧАЕС було подано 16 звернень до Державної міграційної служби щодо скорочення терміну перебування іноземних громадян на території України, з яких шестеро є громадянами Білорусі, четверо громадян РФ, троє громадян Польщі та троє громадян Литви.

Нагадаємо, у кінці жовтня у зоні ЧАЕС було затримано дві групи любителів екстремального туризму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: