Киянам пропонують близько 12 тис. вакансій: кого шукають роботодавці

Киянам пропонують близько 12 тис. вакансій: кого шукають роботодавці
У базі даних вакансій Києва близько 12 тис. пропозицій

Найбільший попит спостерігається на представників найпростіших професій

На сьогодні в базі даних вакансій Києва є близько 12 тис. пропозицій. З них - понад 60% для робітників і представників найпростіших професій - прибиральники, двірники, вантажники, підсобні робітники.

Про це розповів інтерв'ю KV директора Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

«Найбільший попит роботодавців спостерігається на представників найпростіших професій (прибиральники, двірники, вантажники, підсобні робітники), фахівців (бухгалтерів, лікарів, сестер медичних, вихователів)», - сказав він.

Серед кваліфікованих робітників з інструментом, за його словами, затребувані слюсарі-сантехніки, слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, малярі, швачки. Також високий попит на працівників сфери торгівлі та послуг (охоронці, продавці, кухарі, помічники вихователя).

Раніше повідомлялося, що середній рівень заробітної плати, яку пропонують роботодавці в Київській службі зайнятості, становить близько 6,3 тис. гривень. Це в 2 рази менше, ніж середня заробітна плата в столиці.

Також нагадаємо, що за останні три роки кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Києві зменшилася. Фахівці пов'язують цей процес з тим, що значна кількість українців виїжджають на заробітки за кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: