У Києві голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів облили зеленкою

У Києві голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів облили зеленкою
Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков став жертвою нападників

За фактом протиправних дій щодо голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розпочато кримінальне провадження

У п’ятницю, 16 листопада, на бульварі Тараса Шевченка двоє чоловіків облили зеленкою голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова. Повідомлення про це надійшло до столичної поліції.

Інцидент трапився близько 13:00 на виході з готелю Hilton, де проходить VII Судовий форум.

За викликом виїхала слідчо-оперативна група. Потерпілому на місці надали медичну допомогу. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення місця знаходження та затримання зловмисників.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Як повідомила прес-служба ВККСУ, напад стався після його презентації попередніх результатів іспиту до Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та обов’язкового кваліфікаційного оцінювання суддів.

«Ми пов’язуємо цей інцидент із активною роботою колективу ВККСУ та особистою принциповою позицією Голови ВККС щодо конкурсних відборів та обов’язкового оцінювання суддів всіх судів країни. Наразі цю версію перевіряє Національна поліція, ведуться слідчі дії», - заявили в комісії.

Стан голови ВККСУ характеризується як задовільний. Комісія продовжує здійснювати повноваження у звичайному режимі.

Як відомо, 12 листопада у Києві стартував конкурс до Верховного і Вищого антикорупційного судів. 80% балів, які отримують кандидати, нараховуються на розсуд членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: