У Києві сімейні лікарі та швидкі отримали експрес-тести на коронавірус

У Києві сімейні лікарі та швидкі отримали експрес-тести на коронавірус

Лікарні зможуть оперативно діагностувати пацієнтів удома

Столична влада забезпечила сімейних лікарів та службу невідкладної допомоги швидкими тестами на коронавірус. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Ми забезпечили сімейних лікарів та службу невідкладної допомоги швидкими тестами. І вони – за медичними показниками - зможуть оперативно робити діагностування пацієнтам на дому. Це допоможе оперативніше підтверджувати або виключати діагноз на коронавірус. І людям не потрібно буде їхати до лікарні. А тільки - зв’язатися зі своїм сімейним лікарем», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, наразі зроблено тест на коронавірус 291 киянину.

19 березня у Києві зафіксований третій випадок захворювання на коронавірус. 

Кличко розповів, що це 50-річний киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію. Спочатку чоловік зробив тест у одному з приватних медичних центрів столиці. Але центр не повідомив про позитивний тест пацієнта ні Міністерство охорони здоров’я, ні Центр громадського здоров’я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій. Зараз пацієнт перебуває вдома.

Прокуратура Києва ініціювала проведення досудового розслідування щодо службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи України про пацієнта, хворого на коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: