На боротьбу з розповсюдженням коронавірусу Київ виділив 260 млн грн

На боротьбу з розповсюдженням коронавірусу Київ виділив 260 млн грн

Основні кошти спрямовані на закупівлю необхідного обладнання, ліків та засобів індивідуального захисту

З резервного фонду бюджету Києва виділено 260 мільйонів гривень на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Ми виділили 260 мільйонів гривень з резервного фонду бюджету столиці. Основні кошти спрямовані на закупівлю необхідного обладнання, ліків та засобів індивідуального захисту для лікарень Києва. Ми закуповуємо апарати штучної вентиляції легенів. Замовили 30 таких апаратів. А також придбали 10 апаратів тест-систем, закуповуємо медичні маски, захисні костюми, халати для медиків», - сказав Кличко.

Нагадаємо, 19 березня мер Віталій Кличко передав столичним медикам 39 нових швидких та 2 експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу.

19 березня мер повідомляв, що у столичних лікарнях є 200 апаратів штучної вентиляції легенів.

«З них 133 в інфекційних відділеннях, базових лікарнях. Ми замовили ще додатково апарати штучної вентиляції легенів. Розраховуємо, що частину апаратів, декілька десятків, ми отримаємо вже наступного тижня», - розповів мер.

Київський завод «Буревісник», що входить до складу «Укроборонпрому», має намір відновити виробництво апаратів штучної вентиляції легенів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: