У столичних лікарнях зросла кількість апаратів штучного дихання

У столичних лікарнях зросла кількість апаратів штучного дихання
До столичних лікарень надходять нові апарати штучної вентиляції легенів

Половина апаратів штучної вентиляції легенів - в інфекційних відділеннях базових лікарень

У лікарнях Києва вже є понад 300 апаратів штучної вентиляції легенів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Щодо апаратів штучної вентиляції легень, ще раз наголошу: у нас їх уже понад 300! Половина цих апаратів - в інфекційних відділеннях визначених базових лікарень», - сказав він.

Також вчора столична влада передала медзакладам столиці 39 нових карет швидкої допомоги, які закупило місто. Вони оснащені сучасним обладнанням, в тому числі і апаратами штучної вентиляції легенів, додав Кличко.

Нагадаємо, 19 березня Кличко передав столичним медикам 39 нових швидких та 2 експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу.

19 березня мер повідомляв, що у столичних лікарнях є 200 апаратів штучної вентиляції легенів.

«З них 133 в інфекційних відділеннях, базових лікарнях. Ми замовили ще додатково апарати штучної вентиляції легенів. Розраховуємо, що частину апаратів, декілька десятків, ми отримаємо вже наступного тижня», - розповів мер.

З резервного фонду бюджету Києва виділено 260 мільйонів гривень на боротьбу з розповсюдженням коронавірусу.

Київський завод «Буревісник», що входить до складу «Укроборонпрому», має намір відновити виробництво апаратів штучної вентиляції легенів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: