У Києві відкриють першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу

У Києві відкриють першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу
Мер Києва Віталій Кличко

У школі працює система «розумний дім», є відеоспостереження

3 вересня в столиці відкриють найсучаснішу, першу в Україні енергоефективну та «розумну» школу. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Ми побудували та реконструювали за ці роки 7 шкіл. Одна з них - №334 в Дарницькому районі. Це найсучасніша та найкраща школа України, де навчатиметься 1,5 тисячі дітей. 3-го вересня ми будемо відкривати цю школу», - сказав Кличко.

Так, за словами міського голови, школа – новозбудована. У ній створено належні умови для комфортного навчання дітей. Разом з тим, будівля оснащена сучасними технологіями – вона є енергоефективною та «розумною».

Як пояснив Кличко, у школі встановлено сучасне енергозберігаюче автономне обладнання для обігріву приміщення – теплові насоси, які значно економніші порівняно зі звичайними опалювальними системами, адже для своєї роботи використовують тепло землі та електроенергію. Також в школі працює система «розумний дім», є відеоспостереження.

Він нагадав, що восени 2018 року до столичних шкіл підуть 34 тисячі першокласників. Діти навчатимуться вже за концепцією Нової української школи, яка передбачає навчання дітей у цікавій інтерактивній формі.

Міський голова зауважив, що у 2018 році на освіту з міського бюджету було виділено 13 млрд. грн., що на майже 2,7 млрд. грн. більше ніж у 2017 році. За чотири роки було побудовано чи реконструйовано 19 дитячих садків та 7 шкіл.

«Ми системно підходимо до питань освіти. Адже найважливішими інвестиціями є інвестиції в наших дітей», - підсумував він.

До слова, українські школярі протягом року відпочиватимуть не більше 30 календарних днів.

Раніше глава МОЗ Уляна Супрун розповіла, як відучити школярів їсти некорисну їжу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: