У київській підземці наносять спеціальну «антикоронавірусну» розмітку

У київській підземці наносять спеціальну «антикоронавірусну» розмітку
Біля кас, турнікетів, на платформах метро наносять спеціальну розмітку

Після відкриття метрополітен працюватиме з певними обмеженнями

Київська влада готується до відновлення роботи метрополітену. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Усі розуміють, що нам вкрай необхідно відновлювати і роботу метрополітену. Бо без цього ми не уникнемо транспортної проблеми у місті. Київ готується до відкриття метро. На станціях там зараз наносять спеціальну розмітку - біля кас, турнікетів, на платформах. Щоб нагадувати пасажирам про необхідність дотримуватися дистанції та елементарних правил безпеки», - сказав Кличко.

Він також нагадав, що громадський транспорт столиці перейшов на систему електронного квитка. І після відновлення роботи підземки пасажири зможуть користуватися виключно електронним квитком.

«Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде KyivSmartCard, карткою метро, безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах, мобільними додатками Google Pay та Apple Pay, мобільним додатком KyivSmartСity та разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним)», - повідомив мер Києва.

Протягом місяця з дати відновлення роботи метро пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору. 

«Що стосується наземного громадського транспорту. В ньому пасажири, крім електронних способів оплати, до 1 липня зможуть купувати квиток на проїзд і в кондуктора, - сказав мер. - До вiдновлення роботи метро та наземного транспорту електронний квиток можна купити у Т-кiосках. Їх у столиці понад 300. І розташованi вони переважно на зупинках громадського транспорту».

Як повідомлялося, київська влада готується відновити після 22 травня роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі.

Із 25 числа уряд дозволить роботу метрополітену.

У київському метрополітені повідомили, що після відновлення роботи підземки пасажири користуватимуться виключно електронним квитком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: