Удвічі менше пасажирів і всі в масках: як працюватиме столичний транспорт після 22 травня

Удвічі менше пасажирів і всі в масках: як працюватиме столичний транспорт після 22 травня

Контролювати дотримання правил має поліція

Київська влада готується відновити після 22 травня роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Нагадаю, що місто готується до відновлення роботи наземного комунального громадського транспорту у звичайному режимі, що має відбутися після 22 травня. І ми поступово збільшуємо кількість маршрутів та транспорту на них. Сьогодні почали працювати ще три маршрути: від станції метро «Святошин» до житлового масиву Західний (с. Чайки), з вулиці Митрополита Шептицького на вулицю Чавдар, та з Бортничів – до метро «Харківська». І в наступні дні ми будемо нарощувати кількість маршрутів», - повідомив Кличко.

Він зазначив, що і комунальний наземний громадський транспорт, і приватний громадський транспорт, що відновить роботу, зможе перевозити одночасно не більше половини від кількості пасажирів, на яку він розрахований.  

«Контролювати дотримання цих правил має поліція. Допомагатиме правоохоронцям муніципальна охорона», - сказав Кличко.

Водії та кондуктори зобов'язані носити маску або респіратор, рукавички. В масках повинні бути і пасажири, а також – не нехтувати рукавичками. Усі співробітники компанії-перевізника перед початком роботи зобов'язані пройти термометрію. Особи з температурою вище 37,2 градуси і з симптомами ГРВІ не допускаються до роботи. 

Перед кожним рейсом транспорт повинні дезинфікувати. «КП «Київпастранс», проводить дезинфекцію тричі на добу.

«І я в черговий раз закликаю всіх киян: після відновлення роботи громадського транспорту, користуватися ним тільки за нагальної потреби. Інакше - нам не уникнути загострення ситуації з розповсюдженням вірусу», - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, з 12 травня місто збільшило кількість маршрутів наземного громадського транспорту. Так, запустили додаткові маршрути з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате. У режимi спецрейсiв курсуватимуть деякі автобусні маршрути.

З 19 травня у Києві організовані ще три додаткові спеціальні рейси автобусних маршрутів.

Проїзд у транспорті поки можливий тільки за наявності спецквитка та засобів індивідуального захисту. Люди годинами простоюють у чергах, щоб доїхати до роботи.

Місто планує після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. 

Із 25 числа уряд дозволить роботу метрополітену.

Після послаблення карантину на столичних дорогах спостерігаються величезні затори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: