Коли уряд дозволить роботу метро та дитсадків: Шмигаль назвав дату

Коли уряд дозволить роботу метро та дитсадків: Шмигаль назвав дату
З 22 травня в Україні буде прийнято ряд пом'якшень щодо карантину

Україна з 22 травня переходить до адаптивного карантин

В Україні з 22 травня буде запроваджений адаптивний карантин, який можна буде посилювати локально, якщо будуть спалахи захворювання на Covid-19.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час ток-шоу «Свобода слова».

«Карантин буде продовжено, але, як ми обіцяли, переходимо до адаптивного карантину. Тому вже з 22 числа буде прийнято ряд пом'якшень щодо карантину», – заявив Шмигаль.

За його словами, уряд цього тижня ухвалить рішення, яке дозволить з 22 травня певним чином послабити умови карантину для міського транспорту, буде дозволено спортивні змагання, а також роботу готелів, але без роботи басейнів та ресторанів. Крім того, буде пом'якшення щодо служб у церквах.

«Із 25 числа, тобто беремо час на технічну підготовку, уряд дозволить роботу дитячих садочків, а також роботу метрополітену», - додав глава уряду.

Він пояснив, що центральна влада у рамках цього адаптивного карантину відпускає обмеження на рівні держави, але постійно працює із міської владою, яка буде контролювати на ситуацію.

Раніше у МОЗ погодилися відкрити метро у Києві з 25 травня, проте Степанов назвав умови.

Нагадаємо, в уряді повідомили, що питання відновлення роботи громадського транспорту розглядатиметься 25 травня.

Як повідомляв раніше глава Кабміну Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

13 травня Кличко закликав уряд відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі. 

У зв’язку з роботою громадського транспорту в обмеженому режимі люди годинами простоюють в чергах, щоб дістатися до роботи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: