Верховний Суд поставив крапку в тяганині навколо землі на Троєщині

Верховний Суд поставив крапку в тяганині навколо землі на Троєщині
На орендованій ділянці товариство незаконно розмістило платну автостоянку 
фото з відкритих джерел

Громаді Києва повернуто земельну ділянку вартістю 238 млн грн.

Київська міська прокуратура у Верховному Суді відстояла інтереси столичної громади та домоглася остаточного повернення із незаконної оренди земельної ділянки вартістю 238 млн грн на Троєщині. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Київська міська рада у 2015 році уклала з товариством договір оренди земельної ділянки на перетині вул. Милославської та просп. Маяковського площею 7,26 га, умовами якого передбачалася її забудова протягом 3 років, у тому числі облаштування рекреаційно-оздоровчої та аквазони, а також дитячого майданчика.

Однак, з 2005 року по теперішній час товариство у порушення вимог чинного законодавства та договору оренди не приступило до забудови спірної земельної ділянки та використовує її частину протягом тривалого часу не за цільовим призначенням: в комерційних цілях для розміщення платної автостоянки.

Крім того, умовами договору передбачено, що після введення об’єкта в експлуатацію територіальна громада отримуватиме орендну плату у збільшеному розмірі. Однак, внаслідок невиконання умов договору місто недоотримало до місцевого бюджету значну суму коштів.

Реагуючи на порушення, столична прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки, який судом першої інстанції задоволено та залишено в силі апеляційною інстанцією.

У свою чергу товариство оскаржило рішення суду в касаційній інстанції.

22 грудня Верховний Суд погодився з доводами прокурора та висновками судів першої і апеляційної інстанцій про наявність підстав для задоволення позову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: