Вибух автомобіля у Києві: поліція розглядає версію теракту

Вибух автомобіля у Києві: поліція розглядає версію теракту

Вибухівка спрацювала в автомобілі «Волга»

Господарем автомобіля є колишній військовослужбовець

Господар автомобіля, в якому стався вибух 14 червня в Святошинському районі Києва, - офіцер запасу, учасник АТО. Про це повідомив глава Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко під час брифінгу.

За його словами, власник кинутого авто - 1977 року народження, служив у лавах ЗСУ і брав участь у бойових діях. На даний момент він знаходиться в районному управлінні поліції, з ним ведуть роботу слідчі. Йому інкримінують ст. 263 КК України - незаконне поводження зі зброєю, передає 112 Україна.

Крім версії глави МВС Арсена Авакова, який припустив, що водій сам заклав вибухівку в авто, щоб запобігти крадіжці інструментів, розробляється ряд інших.

«Ми не виключаємо, що хтось заклав, так як автомобіль досить тривалий час знаходився без нагляду. Можливість терористичного акту теж розглядається. В цьому напрямку ми співпрацюємо з СБУ», - підкреслив він.

Нагадаємо, 14 червня у Києві на вулиці Чорнобильській вибухнув автомобіль, постраждали четверо дітей. Одна дитина - у комі.

Як повідомили лікарі 15 червня, стан трьох дітей, які постраждали від вибуху в авто в Києві, стабілізовано, а найменший учасник події перебуває у важкому стані, після операції він у медикаментозному сні.

Слідчими поліції відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що власника автівки затримали на Рівненщині. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: