Відзнаку «Блакитний прапор» отримали сім київських пляжів

Відзнаку «Блакитний прапор» отримали сім київських пляжів

Столиця готова до пляжного сезону

У поточному купальному сезоні 7 з 13 київських муніципальних пляжів отримали відзнаку «Блакитний прапор» – міжнародний екологічний сертифікат, символ сталого розвитку, який видають на підставі рішення незалежного міжнародного журі.

Як повідомляє 112 Україна, столиця готова до пляжного сезону. Цьогоріч 13 муніципальних пляжів, 17 зон відпочинку, 25 пунктів безпеки облаштовано на пляжах, і 150 лайфгардів будуть стежити за безпекою і порядком.

Першими «Блакитний прапор» отримали пляжі «Дитячий», «Золотий», «Пуща-Водиця», а лише кілька днів тому свої відзнаки отримали «Венеція», «Молодіжний», «Галера» та «Веселка».

Зони відпочинку і пляжі – різні речі: на пляжах можна заходити у воду, а в зонах відпочинку спеціалісти не рекомендують. У Дніпровському районі найбільше пляжів – 9, Оболонський і Деснянський район є наступними в рейтингу, а в Дарницькому, Святошинському, Подільському та Солом’янському районах є зони відпочинку.

У 2017 блакитний прапор отримали три пляжі Києва. В Україні таку нагороду мають 15 пляжів, але з прісною водою - тільки в Києві.

Раніше стало відомо, що цього року у Києві відкриють 13 пляжів і 17 зон відпочинку біля води.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: