«Лізі – 18. Вона залишилася задоволеною». Лідер Latexfauna про кліп, який збурив країну

«Лізі – 18. Вона залишилася задоволеною». Лідер Latexfauna про кліп, який збурив країну

«Лізі – 18. Вона залишилася задоволеною». Лідер Latexfauna про кліп, який збурив країну

Під час зйомок кліпу «Масандра» продюсер бігав по горілку для Дмитра Зезюліна, бо той не міг розслабитися
скріншот з відео

Дмитро Зєзюлін: «Не треба називати концерти культурним фронтом»

 

Український гурт Latexfauna у вересні залетів у соцмережі зі скандальним кліпом на пісню «Масандра». Самі артисти охрестили роботу як найвідвертіший кліп в історії українського шоу-бізнесу. Пікантне відео зняте у тому числі щоби заохотити фанатів підписуватися на платформу еротичного контенту OnlyFans, де Latexfauna збирає гроші для української армії. Підписуєшся – отримуєш доступ до бекстейджу (закулісся) кліпу «Масандра».

В інтерв’ю «Главкому» вокаліст гурту Дмитро Зєзюлін розповів, хто придумав співати між ногами дівчини, натякнув, що гурт може роздягнутися під час одного з наступних концертів, сказав, що його пов’язує з Кримом, і жорстко висловився про український шоубіз.

Відлік творчості гурт веде з 2015 року. З тих пір і до сьогодні музиканти явили світові два альбоми, сім кліпів і сім синглів. За увесь час творчої активності склад гурту зазнавав змін декілька разів.

Сам Дмитро згадує епізод із вигадуванням назви гурту так: назву придумували після того, як винайшли собі звучання. Думали, що назву треба вигадати таку, аби пасувала цьому звукові (гурт працює в жанрі інді-поп/сінті-поп). Назва мала бути трошки дебільною і на межі. У ній мало бути трошки джунглів, сексу, всього на світі потрошки. А також вона мала гарно писатися. Щоб будучи просто написаною, вона гарно виглядала. У нас ще була альтернативна назва «Силіконпітон». Але вона складніше пишеться, тому ми вибрали перший варіант.

Троє учасників гурту – Дмитро Зезюлін, Костянтин Левицький та Олександр Димань – грали разом у студентському музичному колективі з першого курсу в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Після закінчення університету припинили музичний проєкт, але за п'ять років вирішили створити новий гурт, обравши «яскраву» та оригінальну («щоб гуглилась»)
Троє учасників гурту – Дмитро Зезюлін, Костянтин Левицький та Олександр Димань – грали разом у студентському музичному колективі з першого курсу в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Після закінчення університету припинили музичний проєкт, але за п'ять років вирішили створити новий гурт, обравши «яскраву» та оригінальну («щоб гуглилась»)
Фото: Facebook LATEXFAUNA

«Чуваче, на цю ідею можеш погодитися тільки ти»

Зняти саме такий кліп на «Масандру» – це була ваша ідея? Якщо не ваша, то чи довго вас на неї вмовляли?

Мистецтвом ми займаємося колективно. Але саме ідея кліпу належала його режисеру – Інді Хаіту (ізраїльський кліпмейкер, автор кліпів для українських та ізраїльських артистів, – «Главком»). Тобто, це його творіння. Наші там – музика і пісня.

Інді Хаіт мені каже: «Чуваче, ну на неї зможеш погодитися тільки ти, швидше за все. Я знаю, шо ніхто більше на таке не згодиться, окрім тебе». Я кажу: «Ну, шо там за ідея?» А він мені: «Ти співатимеш між ногами дівчини, а коли буде приспів, вона опускатиме тебе до своєї розкішниці». Я йому сказав, шо це класна ідея, і я готовий.

А як це сприйняли інші учасники гурту? Всі одразу погодилися?

Так само всі погодилися одразу. Навіть моя дружина сказала, шо це суперідея і швидше б уже зняли цей кліп.

Не ревнувала?

Ні, вона у мене розумненька (посміхається), тож сприйняла це позитивно. Хоча, коли дивилася кліп, то сказала: «Ну, блін, це викликає доволі неоднозначні емоції». Бо там, все-таки, досить все правдоподібно.

Хто ця дівчина з кліпу? В описі до відео вказано людину з позначкою «кастинг», але не вказано, хто ваша партнерка.

Так, проводився кастинг і кастингові агенції були залучені до пошуків потрібної акторки. Вимогою були ну дуже-дуже довгі ноги. І у цієї дівчини насправді дуже довгі ноги. Якби довжина ніг була стандартною, то у кадрі ноги могли б здатися закороткими і вона могла би бути схожою на дівчинку. І це би вже скидалося на педофілію. Тому треба було саме довгоногу дівчину.

Її звати Ліза, їй 18 років.

Скільки їй за це заплатили?

Це комерційний проєкт. На ньому заробили всі учасники. Акторка й поготів. Розповідати, скільки саме вона заробила – неетично. Але вона точно залишилася задоволеною.

В оголошенні про кастинг було вказано, що це буде за кліп?

Ми думали, шо їй кастинг-менеджер розкаже всю суть, але їй не розказали нічого. Вийшло так, що вже режисер розповідав на першій репетиції. Вона сказала: добре, не питання.

Музиканти шукають яскраві образи на кожен свій виступ
Музиканти шукають яскраві образи на кожен свій виступ
Фото: Facebook LATEXFAUNA

Розкажіть, як проходили зйомки.

Ще на початку літа. Перша репетиція тривала десь години дві, друга, вже перед зйомкою – чотири. Треба було вивчити всі рухи, бо це все знімалося одним дублем.

Годин п’ять пішло на налаштування світла. Знімалося все на плівку, тому було всього шість дублів на зйомки. Загалом знімальний процес тривав два дні, але активної роботи було годин шість.

Перші кілька дублів були поганими і я був дерев’яний, бо нервував. Тоді я сказав режисеру: «Слухай, треба послати продюсера по горілку». Продюсер сходив по «чекушку», я її вдавив і наступні дублі мені вдавалися все краще і краще. Моя партнерка нічого не вживала, вона давно працює в моделінгу. І не через таке проходила.

Шия у вас не заніміла, чи ви людина тренована?

З шиєю все було нормально.

Ви були голі чи у спідньому?

Про це не скажу нічого. Хай люди підписуються на нас на Onlyfans і все самі побачать.

З кацапами жити – це взагалі не прикольно

Історія у пісні «Масандра» – автобіографічна? Це сиквел пісні «Євпаторія»?

«Євпаторія» – це пісня про секс у дитячому таборі, а «Масандра» взагалі не про це. Всього лише про екстер’єр та інтер’єр місця, де людина відпочиває. Насправді, там немає ні слова про секс.

Коли відбувалася ця історія? У неї було продовження?

Майже всі мої історії вигадані. Я живу досить просте і скромне життя. Всі мої пісні, здебільшого – це політ фантазії. Тим більше, що саме у Масандрі я не був. Тут ще така історія: кацапи зруйнували один санаторій, побудований у стилі постмодерну на південному березі Криму. Це мене трошки зачепило, що його більше немає.

Але ж там є слова, які натякають на секс. «Щоб стати більше, ніж друзями»

Формально так, але це ж уже здогадки слухача.

Крим для вас – це завжди про любов, чи були якісь інші враження? Коли ви востаннє там були?

До Криму мене відправляли влітку до моєї бабусі. У мене батько звідти. І, чесно кажучи, це не найкращі моменти мого життя. Вони там були кацапи, а з кацапами жити – це взагалі не прикольно. Вони дуже інші, злі. У дитинстві я відчував злість від своїх кримських родичів. Так хотів додому з тієї Феодосії шо капець! А мені треба було місяць там сидіти. Ходити на той пляж і «купатса в морє, чтоби нє балєть». Мені так бабця казала. Мене це сильно кумарило.

Коли я подорослішав і ми з моїми друзями почали їздити на південний берег Криму, щоби там жити у наметах «дікарями», Крим для мене став зовсім іншим. Отакий Крим я люблю.

Вже й не пам’ятаю, коли востаннє був у Криму. Напевно у 2009 році.

У «Масандрі» є куплети німецькою мовою. А у вас мама – вчителька німецької. 

Так, у мене мама була вчителькою німецької. Перевіряв у мами цей шматочок на правильність. Вона сказала, що наче нормально, але потім виявилося, шо там є помилка. Там не має бути слова «nicht». Але нічого, так прикольніше.

А чому німецька?

Коли складав цю пісню, просто якось мимохіть так вийшло, що я сказав частину тексту німецькою, а воно ще й вийшло у риму (мова про ці 2 рядки: Es gibt Musik und es gibt noch Wein Um keine Freunde nicht mehr zu sein. Перекладається, як «вина достатньо і музики, щоб стати більше, ніж друзями», – «Главком»). Блін, так прикольно ж. Спитав у мами телефоном, чи це коректний переклад. Вона сказала, що типу так, але походу, телефоном не все нормально розчула. І от пропустила цю помилку. Але то пусте.

фото велике
Дмитро Зєзюлін: «Latexfauna – це наше хобі, яке ми реалізуємо кожен по-своєму»
Фото: Facebook LATEXFAUNA

«Ми ж Latexfauna. Ми маємо бути на OnlyFans»

На вашому YouTube вже майже пів мільйона переглядів «Масандри», а бекстейдж можна побачити на OnlyFans. Скільки переглядів вже там? Ви сказали, що збираєте на дрони – на скільки дронів цього вистачить? І на що ще ви готові, щоби зібрати гроші для армії?

Вже є 202 шанувальники, які задонатили $2020. От ми зараз придбали дрон за $7 тис. Це майже третя частина від вартості хорошого дрона.

Чия це була ідея – створити профіль для збору коштів на військо на Onlyfans?

Це вигадав наш гітарист Ілля Случанко. Ми шукали довго можливості для збору коштів. Хотіли мати якийсь донатський профіль. Хтось користується Buy me a coffee, хтось – Patreon. І якось Ілюха каже: «Ми ж Latexfauana. Ми маємо бути на Onlyfans». Тема розпусти – це наша така хохма у гурті. Ну, наш прикол.

То я й кажу на пропозицію Іллі: «Ми тоді не просто заведемо Onlyfans, а зробимо класну еротичну фотосесію, щоби туди залити фотки, аби люди заходили. Прикрутимо ще й кліп». Отака вийшла класна комунікативна ковбаса.

6. фото
Ідея створити профіль на OnlyFans належить гітаристу Іллі Случанку (перший ліворуч знизу в окулярах)
Фото: Onlyfans Latexfauna

А якісь обмеження зборів на цій платформі є? Бо Patreon віднедавна почав блокувати збори на армію. (Торік фандрейзингова платформа заблокувала облікові записи фонду «Повернись живим» та профіль блогера Сергія Стерненка. Після цього чимало українських волонтерів перестали користуватися Patreon)

У нас написано в описі профілю «Розпуста проти рашизму. Підписуйся! Всі твої бабки – на дрони». І нас ніхто не блокує. Здається, власник сервісу – колишній одесит. Він за Україну і я думаю, що з цим все ок (народжений в Одесі американський мільярдер українського походження Леонід Радвінський 2018 року купив платформу Onlyfans в американської родини Стокелі, – «Главком»).

Підписники вам висловлюють якісь побажання щодо нових еротичних фото?

Кажуть, що хочуть бачити нас голими на концерті 13 жовтня у Києві. І можливо ми зможемо вигідно роздягнутися.

То все таки, на що ще готова Latexfauna, аби зібрати грошей на армію?

Поки що якихось нових ідей немає. Наразі розгрібаємося з тими проєктами, які у нас уже є. Он у мене тут в офісі стоїть дошка, на якій все написано. Крім того, ми покладаємо великі надії на наші аукціони перед концертами. Люди під час них непогано донатять. Ми можемо з цього щось купувати. І власні кошти також докладаємо, щоби купити ніштяки для ЗСУ.

Зараз у вас стартує благодійний тур містами України і всі зібрані кошти підуть на допомогу армії.

Ні, у нас не тур, а звичайні регулярні гастролі. Збираємо на багато дронів для 172 окремого батальйону Вінницької ТРО.

А що у вас у райдері?

Райдер завжди був дуже скромним. Просто їжа. З дорогого – червона риба. Раніше у нас була м’ясна нарізка, але зараз замість неї сало. А якщо ковбаса, то тільки печена домашня. Канцерогени групи «А» нам ні до чого. Ще інколи є пиво. Наш Ілюха любить IPA (Indian Pale Ale). Чогось аж такого особливого нема. Є ще для кожного білі рушники, дзеркало, праска, прасувальна дошка.

Вам ще не закидали об’єктивацію жіночого тіла у «Масандрі»?

Та пописують всілякі праві консерватори. Мовляв, ми не думали, шо ви на таке підете, мразі. Хоч і знали, що ви ліві ліберали, але ж не аж настільки.

Ого! Феміністки мали б скоріше обурюватимуться.

Насправді, всі ж зараз кажуть, що ага, кліп хайпує, всім жінкам подобається. А якби на місці дівчини був хлопець, якому дівчина смокче?

Як на мене у цьому кліпі показано все дуже правильно. Оральний секс – це не западло. І коли чоловік каже, що він не лиже, бо це погано, я вважаю, що він довбой*б. Я таких людей сприймаю насторожено. Мінус одна причина поважати таку людину. Якщо ти дорослий чоловік, то будь добрий – лижи. А все інше – це пережитки нашого пуританського пострадянського мислення.

У Тальному (мала батьківщина Дмитра, – «Главком») колись вважалося, що коли дівчина комусь зробила мінет, то з нею вже ганьба зустрічатися.

Маніфест нашого кліпу мені дуже подобається. Я готовий топити за кунілінгус.

Ми всі працюємо на роботах, і музика – це наше хобі

Чому «Черкащину» різко зняли з ротації на радіо?

Я не знаю. Може радійники вважають, що вона більше не актуальна. Думаю, що річ не у грошах. Просто з’явилися всілякі інші треки. А «Черкащина» вже своє, мабуть, відгоцала.

Як ви оцінюєте поточну ситуацію в українському шоу-бізнесі? Вона здоровіша, ніж була до війни? Що вас тішить у вітчизняному шоубізі, а що вкурвлює?

Розумієте, ми не зовсім вхожі до цієї всієї тусовки шоубізнесової. Нам не відомо, що там взагалі відбувається. Latexfauna – це наше хобі, яке ми реалізуємо кожен по-своєму. Ми всі працюємо на роботах, і музика – це наше хобі.

Окрім музики виконавці мають інші заняття. Олександр Димань (бас-гітара) займається журналістикою, Дмитро Зєзюлін займається різного роду комунікаціями, розробкою рекламних статегій, маркетингових активностей. Максим Гребінь (барабани) працює в IT, Ілля Случанко (гітара) має свою клінінгову компанію, Олександр Мильніков (клавіші) займається телекомунікаційними технологіями.

Тобто, заробітку ви з цього не отримуєте?

Ну, ні. Не зовсім. Подекуди це заробіток, є ТОВ Latexfauna. Зараз я з вами спілкуюся з нашого офісу. У нас є ще студія звукозапису, два бухгалтери і ще троє працівників на зарплаті. При всіх негативах війни це доволі стійкий бізнес, який ще й примудряється працювати у плюс. Але ми до цього ставимося як до творчості, а не до бізнесу. Ми взагалі не хочемо ні з ким конкурувати. Нам це не цікаво. Нам здається, що у тій музичній ніші, яку ми створили, у нас немає жанрових конкурентів.

Відлік творчості гурт веде з 2015 року
Відлік творчості гурт веде з 2015 року
Фото: Facebook LATEXFAUNA

А як спостерігач з боку що ви бачите?

Нещирість і лицемірність на естраді. Всі з себе вдають хорошеньких, а самі зміюки жовчні. Андеграундна сцена теж токсична. Всі всіх критикують публічно.

Якщо ти музикант і обсираєш своїх колег, то це некрасиво. Така поведінка говорить лише про заздрість і про тебе як людину. Я думав, у нас такого бути не повинно, але виявилося, що достобіса. Я просто дивуюсь. Чуваки, ви серйозно? Як ви собі таке дозволяєте?

А хто найбільш жовчний?

Я не буду уподібнюватися до них. Не буду про це говорити.

Як ви ставитеся до артистів, які до повномасштабного виступали у Росії, а потім раптово прозріли? Наприклад, Лобода. Треба прийняти і пробачити чи й далі кенселити?

Та це пи*дьож. Таких треба кенселити.

Комік Андрій Щегель і співак Олег Винник. Перший втік з України і каже, що він вільний громадянин і може жити, як захоче, а другий скаржиться, що не може постригтися у Німеччині.

Я можу на них зараз ображатися. А на мене хтось ображається, шо я не в армії. Мені образливо, що їх немає. Хотілося б, щоби вони були тут. А хлопці в ЗСУ, наприклад, хотіли би, щоби я був з ними…

ще одне фото
Дмитро Зєзюлін: «Нам здається, що у тій музичній ніші, яку ми створили, у нас немає жанрових конкурентів»

«Я поки що не у Збройних силах. Через це я не відчуваю себе мразотою»

Перед повномасштабною війною ви не виїхали з України, у тому числі, бо у вашого собаки не було міжнародного ветеринарного паспорта. А якби був, ви би поїхали?

Ні, я не виїхав тому, що не хотів. Що би я там робив? Не зміг би жити з розумінням того, що мені соромно перед людьми. Вважаю, що не маю права виїжджати. Раніше вже був двічі закордоном за погодженням з Мінкультом. Міг залишитися там, як Щегель, але який би це мало вигляд?

І зараз у нас немає проблем із виїздом гурту. Ми можемо спокійно з хлопцями виїхати у тур. Скоріш за все, ми це зробимо взимку. Поїдемо заробляти гроші для армії, одному з підрозділів. Для нас це не буде історія про особистий заробіток. Принагідно ще й приженемо пару тачок.

Тур буде країнами Європи?

Скоріш за все. Але точно ми ще не планували. Можливо, буде і в Америці. Планів багато, але як кажуть на Галичині: людина планує, а Бог керує.

З виступів закордоном не берете собі частку прибутку?

Залишаємо трохи для фінансування витрат у бізнесі. Але також і витрачаємо дуже багато. Буквально на минулому тижні кожен із нас пожертвував по 20 тис. грн на дрон для одного з підрозділів.

Дмитро Зєзюлін: «У музичній ніші, яку ми створили, у нас немає жанрових конкурентів»
Дмитро Зєзюлін: «У музичній ніші, яку ми створили, у нас немає жанрових конкурентів»
Фото: Юрій Стефаняк

«Музичний фронт», «економічний фронт» – чи є для вас такі поняття? Чи фронт тільки один – там, на передовій? Андрій Хливнюк воює, а Святослав Вакарчук – ні. Від цього ви почали гірше ставитися до Вакарчука?

Побутує думка, шо є тільки один фронт – військовий. І так, це правда. Але і припинити музичну діяльність також не можна. Думаю, що це не піде на користь нікому й нічому. Просто не треба називати концерти музичним фронтом чи культурним фронтом. Називайте це активністю, яка у тому числі допомагає фронту. Просто питання дефініцій.

Наскільки мені відомо, Вакарчук пішов у ЗСУ, але його не взяли. Сказали іти співати (весною торік фронтмен «Океану Ельзи» отримав військове звання лейтенанта. У цьому званні він не воює, а «їздить фронтом надихати людей». Такими словами музикант переповідав свою історію. За його словами, уповноважила його на поїздки Львівська ВЦА, – «Главком»). Здається, історія була така. Пішов з бажанням служити, а йому відмовили, бо такі люди, як він, повинні підтримувати моральний дух всієї нації. Я у це вірю. У мене немає приводів його зневажати.

Чимало українських чоловіків, особливо здорових на вигляд, переймаються, що вони не на війні, їм від того дискомфортно, вони звинувачують себе, але водночас і не хочуть іти воювати. Вам знайомі ці відчуття? І що би порадили людям з такими думками?

Я відповім так: я поки що не у Збройних силах і не знаю, коли опинюся. Напевно, це не від мене залежить. І доки я є тут, не відчуваю себе мразотою ні разу. Мені здається, я тут лежнем не лежу. Моя совість як людини поки що цивільної чиста.

Свою «Масандру» ви назвали найвідвертішим кліпом в історії українського шоу-бізнесу. Ви би хотіли увійти в історію як який гурт?

Ми зробили реліз, і це просто всі передрукували.... Ми не хочемо ні з ким змагатися чи бути у чомусь найкращими. Хочемо робити музику, котра робить життя приємнішим.

Далі у нас буде ціла серія класних синглів. Наступна наша пісня, яку ми випустимо, називається «Макотерчик». Це район де я виріс у Тальному. Майбутні пісні будуть про дитинство. Трішки як в «Тореадорах з Васюківки», але з нальотом Павла Тичини. Дуже українські і дуже рідні такі.

Богдан Боднарук, «Главком»

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів