Бізнес-партнер Порошенка розповів, навіщо вони позбавились «Ленінської кузні»

 Бізнес-партнер Порошенка розповів, навіщо вони позбавились «Ленінської кузні»

Ігор Кононенко спростував інформацію про виведення певних активів перед продажем заводу

Заступник фракції «Блок Петра Порошенка» і давній бізнес-партнер Ігор Кононенко в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому» прокоментував інформацію про виведення певних активів «Ленінської кузні» перед продажем цього підприємства.

За словами Кононенка, коли стало відомо, що підприємство продають, ЗМІ написали про якусь оборудку. «Хоч я цим бізнесом і не керую, але все-таки зателефонував директору, бо я ж там акціонер, спитати, що він куди вивів. Виявилось, що в рамках погодженої стратегії раніше ми зареєстрували дочірню компанію, перевели на неї непрацюючу частину заводу і оформляємо окремо землю, що піде під будівництво», - пояснив Кононенко.

«Тобто квадратні метри дійсно були переведені на стовідсоткову «доньку» «Ленінської кузні», з якою завод і продається. І там цих «доньок» – штук десять, але ця нова була створена під девелоперський проект, тому нічого там нікуди не виводилося», - запевнив політик. І додав, «коли преса у всій цій дезінформації розібралася, інформація «стухла».

За словами Ігоря Кононенка, рішення про продаж заводу було ухвалене свідомо. «Коли не знали, як дістати президента, били по одній з найсильніших його позицій – розбудові армії, починали розкручувати тезу про «бізнес на крові», - говорить представник фракції БПП.

Нардеп впевнений, що запускається це все з Росії. «Це розробки ФСБ, і завод виявився лінією атаки якраз в цьому питанні», - вважає Кононенко.

До того ж, на думку давнього бізнес-партнера президента, сьогодні заводу потрібно розвиватися. «Ми на сьогодні не здатні це зробити, бо кожен крок, що буде робитися, будуть використовувати в політичних цілях. Тому ми вирішили продати завод інвестору, який не пов'язаний з політикою( і дати можливість підприємству розвиватися», - розповів Ігор Кононенко.

Нагадаємо, завод «Кузня на Рибальському» — суднобудівельне приватне акціонерне товариство, одне з найстаріших у Києві, засноване в 1862 році. Завод входив до складу групи компаній «Укрпромінвест». Кінцевими бенефіціарами підприємства станом на 2017 рік є Петро Порошенко та Ігор Кононенко.

Як повідомлялося, група «ТАС» Сергія Тігіпка досягла попередньої домовленості про покупку ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: