46 мільйонів людей по всьому світу перебувають у рабстві – правозахисники

46 мільйонів людей по всьому світу перебувають у рабстві – правозахисники

Через наплив мігрантів у Європі набирає обертів сучасне рабство

За даними правозахисної організації Walk Free, сучасне рабство охоплює 46 мільйонів людей по всьому світу. У сучасній інтерпретації це - торгівля людьми і пов'язані з нею форми експлуатації. Ця надзвичайно прибуткова злочинна діяльність приносить дохід в середньому в 3400 євро на рік з жертви. Вона охоплює весь світ і, в першу чергу, Азію, однак на даний момент в ній намітилася нова тенденція: активне поширення в Європі, пише La Croix.

У 2017 році ризик сучасного рабства найсильнішим чином виріс на території трьох чвертей країн Європейського союзу, наголошується в дослідженні і британської консалтингової компанії Verisk Maplecroft. В аналізі, який оцінює 198 країн в залежності від суворості їх законів, ефективності їх застосування і тяжкості порушень, згадуються тривожні ознаки розширення рабовласницької практики не менш ніж в 20 європейських країнах. У більшості з них це пов'язано з напливом мігрантів.

Щоразу діє одна і та сама схема. Коли люди виїжджають з країни, то влазять у борги перед контрабандистами (за даними Європолу, у 20% з них є зв'язки з работоргівлею), які допомагають їм перебратися через кордони. В результаті вони опиняються в руках людей і підприємств, які експлуатують їх після прибуття в Європу.

Особливе занепокоєння викликає ситуація в Румунії, Греції, Італії, Болгарії та на Кіпрі - вони є головними точками для 100 тис. мігрантів, які прибули морем до Європи в поточному році. Найгірші форми правопорушень в ЄС були зареєстровані в Румунії та Італії: жорстока примусова праця, рабство і торгівля людьми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: