600 молдаван застрягли на кордоні між Україною та Угорщиною

600 молдаван застрягли на кордоні між Україною та Угорщиною

МЗС Молдови через своє посольство у Будапешті подало скаргу з цього приводу

Пасажири з Молдови, які мали транзитом їхати до Чехії, на декілька днів застрягли на кордоні між Україною та Угорщиною

На кордоні України та Угорщини застрягли 12 автобусів з 600 громадянами Молдови, які їхали до Праги. Люди знаходяться на кордоні вже кілька днів. Про це повідомляє молдавський телеканал TV8.

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови сьогодні заявило, що угорська влада не пустила автобуси через відсутність у перевізника необхідних документів. У відомстві зазначили, що підтримувала з угорським колегами зв'язок з цього приводу в суботу та неділю.

За словами адміністратора одного з перевізників Transeric Tur Володимира Бурага, п'ять автобусів уже впустили в Угорщину, а бажаючим повернутися у Молдову надали автобус і повністю відшкодували вартість поїздки. Він повідомив, що залишилися лише пасажири, які хочуть потрапити в Угорщину. Бурага зазначив, що на кордоні України та Угорщини знаходяться не тільки автобуси фірм Transeric Tur і Ednateric Trans, а й інші перевізники з Молдови та України.

Молдавське видання Newsmaker з посиланням на дані Нацагентства автотранспорту пише, що на кордоні застрягли автобуси чеського пасажироперевізника Kateh Travel, тому ця проблема не у компетенції агентства.

Зазначено, що люди скаржилися, що їм доводиться спати в автобусах і обходитися без їжі і води.

Нагадаємо, що на кордоні Білорусі та України застрягли півтори тисячі хасидів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: