Аброськін розповів про катастрофічну ситуацію з незаконним обігом зброї в країні

Аброськін розповів про катастрофічну ситуацію з незаконним обігом зброї в країні
В’ячеслав Аброськін

У жовтні Національна поліція зареєструвала найбільшу кількість з початку року правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін.

«З початку року Нацполіцією зареєстровано 7 тисяч правопорушень, пов’язаних з нелегальним обігом зброї, більше 2 тисяч з них - протягом жовтня», - сказав Аброськін.

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, поліція створить робочу з протидії незаконному обігу зброї вибухових речовин та боєприпасів.

«Ми маємо працювати на випередження, а не боротися з наслідками», - сказав він, додавши, що посилені заходи безпеки, зокрема, патрулювання на вокзалах, метро, службах експрес-доставки, у місцях масового скупчення допоможуть зупинити такі правопорушення.

Князєв наголосив на необхідності організації таких спільних заходів в областях, де може накопичуватися нелегальна зброя, аби попередити випадки її використання в мирних регіонах.

Планується, що до робочої групи з протидії нелегальній зброї та боєприпасів увійдуть представники всіх обласних управлінь Національної поліції східної частини України для того, щоб налагодити відповідні комунікації та створити ефективну «мережу перекриття» каналів витоку зброї.

У свою чергу командувач Національної гвардії Микола Балан відзначив, що Національна гвардія буде повністю взаємодіяти з Нацполіцією в цьому питанні.

«Ніхто не може пересуватися зі зброєю в зоні проведення антитерористичної операції без відповідних документів», - сказав Балан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: