Адвокат спрогнозував, скільки триватиме слідство у справі ув’язнених у РФ українських моряків

Адвокат спрогнозував, скільки триватиме слідство у справі ув’язнених у РФ українських моряків
На думку адвоката, якщо міжнародне співтовариство зможе знайти підхід або через тиск, або через домовленості, або ж через укладання зовнішньополітичної угоди, де обов’язковою умовою буде звільнення цих військовополонених, то їх звільнять на будь-які

За словами Полозова, попереднє розслідування в кримінальній справі триває близько півтора року

Слідство у справі ув’язнених у Росії українських моряків  може розтягнутися на півтора року, але прийняття політичного рішення може її пришвидшити.  Про це повідомив координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов.

За словами Полозова, попереднє розслідування в кримінальній справі триває близько півтора року. «Я сподіваюся, що ситуація з військовополоненими українськими моряками буде вирішена швидше. Хоча, на жаль, це залежить тільки від політичного рішення. Також це залежить від можливостей української влади в союзі зі своїми західними партнерами домогтися від Кремля необхідного рішення. Я надіюся, що це станеться якомога швидше», - зазначив юрист.

На думку адвоката, якщо міжнародне співтовариство зможе знайти підхід або через тиск, або через домовленості, або ж через укладання зовнішньополітичної угоди, де обов’язковою умовою буде звільнення цих військовополонених, то їх звільнять на будь-якій стадії слідства, на будь-якій стадії суду.

При цьому Полозов додав, що серед військовополонених і політв’язнів російська влада набирає заручників.

«Це ті люди, яких Росія утримує в неволі, і звільнення котрих обумовлює якимись своїми умовами. Так чинять (вибачте), напевне, якісь сомалійські пірати або ж терористи. Нормальні держави так не роблять», - додав Полозов.

Як повідомлялося, всі незаконно утримувані у РФ українські моряки мають адвокатів, - омбудсмен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: