Адвокати Януковича з криками зірвали судові дебати (відео)

Адвокати Януковича з криками зірвали судові дебати (відео)

Коли прокурор Руслан Кравченко почав свій виступ, адвокати вимагали припинити його

Оболонський районний суд Києва перейшов до судових дебатів у справі колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді.

Про це у четвер, 19 квітня, повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

«Суд перейшов до стадії судових дебатів», - оголосив він.

Адвокати Януковича, почувши це рішення суду, почали звинувачувати суддю в незаконності дій. «Ми не готові, Ваша честь, це порушення процесу! Я вважаю, що це виконання політичної вказівки - винести рішення у  справі до травневих свят», - заявив адвокат Віталій Сердюк.

У свою чергу прокурор Руслан Кравченко оголосив, що готовий почати дебати. При цьому захист заявив, що Янукович заборонив адвокатам брати участь у дебатах до допиту всіх заявлених свідків захисту.

Адвокат Сердюк також почав погрожувати суду, що всі захисники залишать зал судових засідань у разі проведення дебатів.

Близько 17:40 прокурор почав свій виступ, але адвокати вимагали припинити його. Через 10 хвилин сперечань з прокурорами і суддями всі три адвокати встали і пішли з залу, звинувативши учасників процесу у злочині.

У зв'язку з цим суддя Дев'ятко переніс судові дебати на 3-4 травня.

Нагадаємо, на засіданні Оболонського райсуду Києва у четвер, 19 квітня, пройшов допит екс-начальника Генштабу Збройних сил України Юрія Ільїна в якості свідка сторони захисту Віктора Януковича, який намагається виправдати дії обвинуваченого.

На попередньому засіданні суд допитав як свідка захисту нардепа Михайла Добкіна.

Як відомо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: