Агентство S&P попереджає США про загрозу дефолту

Агентство S&P попереджає США про загрозу дефолту

Загроза дефолту в США виникла через конфлікт президента Дональда Трампа та Конгресу з приводу будівництва стіни на кордоні з Мексикою

Рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) попередило про серйозні наслідки для економіки США, якщо Конгрес не підвищить межу держборгу до кінця вересня, повідомляє Радио Свобода.

За словами головного економіста S&P Бет Енн Бовіно, якщо ліміт не підвищать, то наслідки для економіки можуть бути серйознішими, ніж крах Lehman Brothers 2008 року. Бовіно відзначає, що США можуть зіткнутися з дефолтом, закриттям державних компаній і повернутися до рецесії.

Агентство Reuters відзначає, що загроза дефолту в США виникла через конфлікт президента Дональда Трампа та Конгресу з приводу будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Трамп пригрозив, що може допустити закриття державних установ, якщо Конгрес не забезпечить виділення необхідних коштів для побудови стіни.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою для боротьби зі злочинністю було однією з головних передвиборних обіцянок Трампа. Він підписав указ про побудову стіни на кордоні США і Мексики наприкінці січня 2017 року. На думку президента, вона допоможе в боротьбі з незаконною імміграцією й контрабандою наркотиків.

На початку року Міністерство внутрішньої безпеки США оцінило витрати на загородження у більш ніж 20 мільярдів доларів. За словами Трампа, будівництво частково оплатить мексиканський уряд. Мексика платити за прикордонний бар'єр відмовилася.

До слова, задля того, щоб подолати дефіцит пального, який виник унаслідок спровокованого ураганом Харві затоплення нафтопереробних заводів на півдні США, влада вирішила відкрити стратегічні резерви нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: