Активісти закидали офіс Гордона яйцями через скандальні інтерв'ю

Активісти закидали офіс Гордона яйцями через скандальні інтерв'ю
Біля офісу зібрались кілька десятків людей
Фото: ТСН

Активісти незадоволені, тим, що Дмитро Гордон «легітимізує терористів та пособників окупантів»

Громадські діячі, журналісти та активісти прийшли до офісу видання «Гордон» після інтерв'ю з ексватажком терористичної організації «ДНР» Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Стрім з місця події веде журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов.

Біля офісу зібрались кілька десятків людей. Вони закидали фасад офісу яйцами та вигукували «Го***н – геть в Лугандон».

Активісти незадоволені, тим, що Дмитро Гордон «легітимізує терористів та пособників окупантів».

Акція наразі проходить без сутичок з поліцією.

Нагадаємо, партія «Європейська Солідарність» вимагає від СБУ негайно порушити справу за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету країни блогером Дмитром Гордоном.

Як відомо, Служба безпеки України проведе перевірку у зв’язку з інтерв’ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера сепаратистів Ігоря Гіркіна.

Ігор Гіркін, якого також називають Стрєлков – один із найбільш відомих учасників конфлікту на сході України.

Він неодноразово визнавав, що брав активну участь в процесі анексії Криму Росією. У 2014 році він перебував на посаді «міністра оборони» сепаратистів з так званої «Донецької народної республіки».

Саме він повідомив у Twitter, що сепаратисти збили літак, який пізніше виявився пасажирським малайзійським Боїнгом MH17. В результаті атаки загинули 298 людей.

У інтерв’ю Гордону, яке оприлюднили 18 травня, він зізнався, зокрема, що саме він віддав наказ розстріляти українських активістів Юрія Дяковського та Юрія Поправку. Тіла обох знайшли у 2014 році зі слідами тортур. Крім того, він розповів про свою роль у анексії Криму та кілька разів назвав українців і росіян одним народом.

До слова, раніше Гордон провів інтерв'ю з колишнім «прокурором» окупованого Росією Криму Наталією Поклонською. Прокуратура Автономної Республіки Крим заявила, що використає це інтерв’ю в кримінальному провадженні проти неї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: