У прокуратурі Криму відреагували на скандальне інтерв’ю Поклонської Гордону

У прокуратурі Криму відреагували на скандальне інтерв’ю Поклонської Гордону

Дмитро Гордон назвав згоду колаборантки Наталії Поклонської на інтерв’ю «мужнім кроком»

Інтерв’ю використають у кримінальному провадженні проти Поклонської

Прокуратура Автономної Республіки Крим використає інтерв’ю журналіста Дмитра Гордона з колишнім «прокурором» окупованого Росією Криму Наталією Поклонською в кримінальному провадженні проти неї.

Про це в ефірі «Крим.Реалії» повідомив прокурор відділу прокуратури АРК Кирило Копійка.

«Вся інформація, що міститься в зазначеному інтерв’ю, буде долучена до матеріалів кримінального провадження і йому буде дана оцінка», – наголосив Копійка.

Нагадаємо, напередодні український журналіст Дмитро Гордон виклав у Youtube запис інтерв’ю, яке він узяв у Поклонської. Воно починається з короткого пояснення Гордона про те, чому він вирішив його провести.

Журналіст зазначив, що все життя перебуває в пошуках істини і багато людей, у яких він брав інтерв'ю, є «історичними персонами». Також Гордон подякував Поклонській за згоду на інтерв'ю, назвавши це мужнім кроком.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що інтерв’ю Поклонської Гордону ображає тих, хто зараз в Криму позбавлені волі, зокрема і через дії Поклонської.

Також постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич зазначив, що «особи, які безпосередньо сприяли окупації частини України, не можуть і не будуть вважатися голосом кримчан».

Як відомо, до анексії Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Навесні 2014 року підконтрольна Кремлю влада півострова призначила її «прокурором Криму». Вона ініціювала заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Росії і на анексованому півострові.

Поклонську обрали до Держдуми Росії на виборах, які влаштувала Москва на півострові. Україна і Захід не визнали ці вибори.

На материковій частині України проти Наталії Поклонської порушили дві кримінальні справи: про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Вона також перебуває в санкційних списках ЄС і ще ряду окремих країн.

Нещодавно Поклонська оголосила себе «російською українкою» і шукала спільних предків з Зеленським.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: