«Пропаганда тероризму»: у Порошенка закликають СБУ порушити справу проти Гордона

«Пропаганда тероризму»: у Порошенка закликають СБУ порушити справу проти Гордона
Дмитро Гордон записав інтерв'ю з терористом Ігорем Гіркіним 

Відсутність реакції влади заохочує антидержавницькі виступи та повзучий реванш», – заявили у «Європейській Солідарності»

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від СБУ негайно порушити справу за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету країни блогером Дмитром Гордоном.

Про це йдеться у заяві політсили.

«Розповсюдження на медіаресурсах Гордона у вигляді «інтерв’ю» пропагандистських виступів терориста Гіркіна, причетного до захоплення Криму і Донбасу та колаборанта Поклонської, причетної до фальсифікації справ і арештів десятків кримських татар і українців, є очевидним злочином проти суверенітету та територіальної цілісності країни, за яку передбачена пряма кримінальна відповідальність», – зазначили у партії п’ятого президента України.

Також у заяві йдеться, що відсутність негайної реакції «на цю кричущу провокацію з боку влади і правоохоронних органів свідчить, що режим не просто крізь пальці дивиться на витівки реваншистів, але й перебуває з ними у змові, спільно реалізуючи спецоперацію Кремля «примирення».

«Відсутність реакції влади заохочує антидержавницькі виступи та повзучий реванш. Регулярна поява терористів, які заперечують територіальну цілісність України у вітчизняному медійному просторі є показовим індикатором змін та символічним завершенням першого року президентства Зеленського, який, відповідно до Конституції, несе пряму відповідальність за безпекову політику країни», – резюмували у «Європейській Солідарності».

Нагадаємо, Служба безпеки України проведе перевірку у зв’язку з інтерв’ю, яке український журналіст Дмитро Гордон взяв у екслідера сепаратистів Ігоря Гіркіна.

Ігор Гіркін, якого також називають Стрєлков – один із найбільш відомих учасників конфлікту на сході України.

Він неодноразово визнавав, що брав активну участь в процесі анексії Криму Росією. У 2014 році він перебував на посаді «міністра оборони» сепаратистів з так званої «Донецької народної республіки».

Саме він повідомив у Twitter, що сепаратисти збили літак, який пізніше виявився пасажирським малайзійським Боїнгом MH17. В результаті атаки загинули 298 людей.

У інтерв’ю Гордону, яке оприлюднили 18 травня, він зізнався, зокрема, що саме він віддав наказ розстріляти українських активістів Юрія Дяковського та Юрія Поправку. Тіла обох знайшли у 2014 році зі слідами тортур. Крім того, він розповів про свою роль у анексії Криму та кілька разів назвав українців і росіян одним народом.

До слова, раніше Гордон провів інтерв'ю з колишнім «прокурором» окупованого Росією Криму Наталією Поклонською. Прокуратура Автономної Республіки Крим заявила, що використає це інтерв’ю в кримінальному провадженні проти неї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: