Антикорупційний комітет подовжив собi зимовi канiкули ще на тиждень

Антикорупційний комітет подовжив собi зимовi канiкули ще на тиждень

Засідання комітету призначили на 16 січня

Антикорупцiйний комiтет Верховної Ради на тиждень подовжив собi зимовi канiкули. Щойно комiтет проголосовав бiльшiстю голосiв за те, щоб перенести засiдання, заплановане на 10 сiчня, на 16. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

Таким чином, у сiчнi вiдбудуться засiдання у наступн дати: 16,17 та 24. Проти такої пропозицiї голосував лише один член комiтету - Єгор Соболєв.

Зокрема депутат Борислав Береза, який нарікав на те, що комітет замало працює, проголосував за перенесення засідання з 10 на 16 січня. 

Крім того, половина членiв комiтету покинули засiдання - серед них Сергій Лещенко, Єгор Соболєв, Юрій Дерев'янко. Цей демарш стався через незгоду щодо кандидатів на аудитора НАБУ. Нардепи стверджують, що коаліція має намір «протягнути свого, потрібного аудитора».

Наразі засідання комітету закрито, адже нема кворума. Члени Антикорупційного комітету планують зібратися завтра в 18.00.

Раніше повідомлялося, що призначене на 19 грудня засідання парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції не відбулося.

Як відомо, комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції 13 грудня не зібрався на засідання, яке за графіком відбувається щосереди. Тоді позафракційний депутат Борислав Береза повідомив, що на засідання, яке так і не відбулося, крім нього прийшли нещодавно звільнений з посади голови комітету Єгор Соболєв та Віктор Чумак. Двері до зали, де зазвичай проходять засідання, виявилися зачиненими.

Член комітету від Блоку Петра Порошенка нардеп Ігор Артюшенко в коментарі «Главкому» заявив, що засідання комітету тоді не мало відбутися – його перенесли на 19 грудня. «…На наступному, тобто пленарному, тижні відбудуться два засідання комітету. Одне – у вівторок за рахунок пропущеного на цьому тижні, і стандартне – в наступну середу», - зазначив тиждень тому він. Однак обіцяне засідання знову скасували.

Зауважимо – це засідання мало бути першим після звільнення нардепа Єгора Соболєва з посади голови комітету.

Читайте також матеріал «Главкома»: Єгор Соболєв про своє звільнення: Вони готували цю операцію рік, хоча я добре працював

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: