Коаліція після звільнення Соболєва вирішила, що членам антикорупційнного комітету треба відпочити

Коаліція після звільнення Соболєва вирішила, що членам антикорупційнного комітету треба відпочити

На наступному тижні відбудуться два засідання антикорупційного комітету

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції сьогодні не зібрався на засідання, яке за графіком відбувається щосереди. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив позафракційний депутат Борислав Береза.

За його словами, на засідання, яке так і не відбулося, крім нього прийшли нещодавно звільнений з посади голови комітету Єгор Соболєв та Віктор Чумак. Двері до зали, де зазвичай проходять засідання, виявилися зачиненими.

У коментарі «Главкому» Береза розказав, що засідання комітету мало розпочатися сьогодні об 11 отримував. «Після того, як ми прийшли і побачили, що двері зачинені, вони (інші члени комітету, нардепи від коаліції - БПП та «Народного Фронту», - «Главком») почали з нами зв’язуватися, казати, що, мовляв, ми на наступному тижні проведемо два засідання. Та хоч три! Є розклад, ми маємо розглянути цілий блок законопроектів, щоб їх могли внести на розгляд Верховної Ради на наступному тижні. Відповідно, якщо ми цього не зробимо, або внесуть без антикорупційної експертизи, що є відвертим саботажем, або не внесуть, і тоді виходить, що держава не отримає закон», - розказав Береза.

Водночас член комітету від Блоку Петра Порошенка нардеп Ігор Артюшенко в коментарі «Главкому» заявив, що засідання комітету сьогодні не мало відбутися. «Наскільки я пам’ятаю, у минулий четвер ми домовилися, що навряд чи вийде у непленарний тиждень зібрати кворум, тому на наступному, тобто пленарному, тижні відбудуться два засідання комітету. Одне – у вівторок за рахунок пропущеного на цьому тижні, і стандартне – в наступну середу», - зазначив він.

Артюшенко додав, що під час не пленарного тижня багато мажоритарників знаходяться на округах. «Тому я вважаю це логічним підходом. У 99% комітетів так завжди», - переконує він.

Інший член комітету, позафракційний нардеп Володимир Парасюк, зазначив, що перенесення засідання на наступний тиждень «було рішенням виконуючого обов’язки голови комітету від так званої коаліції». «Я особисто зараз для себе визначаюсь, чи хочу я брати участь у роботі такого комітету. Це мій протест проти безпідставного звільнення Єгора Соболєва, проти їхніх спроб підім’яти під себе роботу комітету та  протягти потрібні законопроекти», - додав він і уточнив, що у порядку денному засідання стояв розгляд законопроекту стосовно скасування декларацій для громадських організацій.

Читайте також матеріал «Главкома»: Єгор Соболєв про своє звільнення: Вони готували цю операцію рік, хоча я добре працював

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: