Боротьба з корупцією пішла на канікули. Засідання профільного комітету Ради знову скасовано

Боротьба з корупцією пішла на канікули. Засідання профільного комітету Ради знову скасовано

Після звільнення Соболєва нардепи вдруге не можуть зібратися на засідання комітету

Призначене на сьогодні, 19 грудня, засідання парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції не відбудеться. Про це «Главкому» повідомив член комітету, народний депутат Сергій Лещенко.

Ще вчора на сайті Верховної Ради в розділі «Анонси» містилася інформація про проведення засідання комітету 19 грудня о 14.10. Проте сьогодні оголошення зникло. На питання «Главкома», чи буде все-таки проведено сьогодні засідання, Лещенко відповів: «Савчук (Юрій Савчук, виконуючий обов’язки голови комітету після звільнення з цієї посади Єгора Соболєва, - «Главком») спершу призначив, а потім відмінив».

Як відомо, комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції 13 грудня не зібрався на засідання, яке за графіком відбувається щосереди. Тоді позафракційний депутат Борислав Береза повідомив, що на засідання, яке так і не відбулося, крім нього прийшли нещодавно звільнений з посади голови комітету Єгор Соболєв та Віктор Чумак. Двері до зали, де зазвичай проходять засідання, виявилися зачиненими.

Член комітету від Блоку Петра Порошенка нардеп Ігор Артюшенко в коментарі «Главкому» заявив, що засідання комітету тоді не мало відбутися – його перенесли на 19 грудня. «…На наступному, тобто пленарному, тижні відбудуться два засідання комітету. Одне – у вівторок за рахунок пропущеного на цьому тижні, і стандартне – в наступну середу», - зазначив тиждень тому він. Однак обіцяне засідання знову скасували.

Зауважимо – це засідання мало бути першим після звільнення нардепа Єгора Соболєва з посади голови комітету.

Читайте також матеріал «Главкома»: Єгор Соболєв про своє звільнення: Вони готували цю операцію рік, хоча я добре працював

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: