Антикорупційний прокурор нагадав, що прокурори теж люди і хочуть їсти

Антикорупційний прокурор нагадав, що прокурори теж люди і хочуть їсти

Прокурор місцевої прокуратури на руки отримує 3,5-4 тис. гривень на місяць

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що зарплату прокурорам треба підіймати, адже прокурори – теж люди і хочуть їсти. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
За його словами, прокурор місцевої прокуратури на руки отримує 3,5-4 тис. гривень на місяць. І це надзвичайно мало, якщо розділити на 30 днів.
«У мене досить велика кількість знайомих та друзів серед прокурорів, які живуть в гуртожитках, мають невелику зарплату й намагаються якось прожити...», - розповів Холодницький.
Керівник САП зауважив, що вважає першочерговим завданням підняття зарплат у всій системі органів прокуратури на належний рівень – у відповідність до тих норм, які закріплені в законі про прокуратуру.
«У Генпрокуратурі прокурор відділу отримує близько 10 тис. гривень. Мої прокурори (прокурори САП. – Ред.) отримують по 50 тис. гривень. Ми не приховуємо це, і це є запобіжником від корупції», - акцентував Холодницький.
«Це найважливіший шлях для подолання корупції в нашій системі. Коли людина отримуватиме не 3 тис. гривень, а передбачені законом 15 тисяч, то питання «варто чи ні брати 100-500 доларів, щоб потім втратити все», у неї не стоятиме», - упевнений він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: