Шабунін відхилив пропозицію Луценка очолити прокуратуру

Шабунін відхилив пропозицію Луценка очолити прокуратуру

У нашій країні тільки генпрокурор може бути без вищої юридичної освіти

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що не зможе скористатися пропозицією генерального прокурора Юрія Луценка взяти участь в конкурсі на заміщення вакантної посади прокурора Виноградівського району Закарпатської області.
«У нашій країні тільки генпрокурор може бути без вищої юридичної освіти. А місцевим прокурорам бажано-таки її мати. Тому - спасибі Юрію Віталійовичу - але я почекаю принаймні зміни в законі. Звичайно, якщо президент попросить, скаже красиву промову, парламент змінить закон, я подумаю», - сказав він в інтерв'ю виданню «Гордон».
Коментуючи слова Луценка про закриття кримінального провадження за матеріалами про фінансові зловживання в Центрі протидії корупції, Шабунін зазначив, що поки не бачив документа про припинення справи.
«Справу з самого початку було сфальсифіковано. Очевидно було, що вона завершиться закриттям. Нас цікавить не формальне закриття справи, а залучення до кримінальної відповідальності прокурорів, які з самого початку її фальсифікували», - заявив Шабунін.
Нагадаємо, 16 березня прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що Генпрокуратура за зверненням народних депутатів перевірить можливе розкрадання коштів, виділених США і країнами ЄС на реформування органів прокуратури. У прокуратурі заявили, що частину цих грошей міг отримати Центр протидії корупції, очолюваний Шабуніним. Луценко називав справу проти Центру протидії корупції «дріб'язковою і ганебною ГПУ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: