Асоціації органів місцевого самоврядування закликають провести повноцінні вибори в громадах

Асоціації органів місцевого самоврядування закликають провести повноцінні вибори в громадах
Фото з відкритих джерел

Асоціації міст, та місцевих рад закликають провести повноцінні вибори у близько 200 ОТГ, а позачергові вибори за «старою системою» відкласти на потім

Українська асоціація районних та обласних рад, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад звернулись до керівництва держави з проханням забезпечити проведення перших виборів у всіх об’єднаних територіальних громадах, що утворилися у 2016 році.

Відповідне звернення розміщене на офіційному сайті організації.

Раніше з таким закликом до ЦВК звернувся Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, який закликав ЦВК оголосити перші вибори в усіх ОТГ.

«23 вересня 2016 року ЦВК приймає рішення про оголошення місцевих виборів, яке не тільки не вписується в логіку підтримки реформи місцевого самоврядування, а й суперечить її основним принципам. Комісією оголошено на неділю, 11 грудня 2016 року вибори лише в 41 об’єднаній територіальній громаді із близько 200 ОТГ, які подали документи в ЦВК. Більше того, ЦВК спрямовуються 4 млн. 188 тис. грн. на позачергові вибори 54 сільських, селищних голів на 4 грудня, які можна було б провести на початку 2017 року, а кошти залишити на вибори в ОТГ», - йдеться у зверненні.

У колективному зверненні асоціації висловили  занепокоєння ситуацією, що склалася з призначенням перших виборів в ОТГ, «ігноруванням та фактичною бездіяльністю ЦВК підтримки процесу формування спроможних громад і реформи в цілому».

«Звертаємося до Президента, Голови Верховної Ради України та народних депутатів України, Прем’єр-міністра України з проханням вжити всіх дієвих заходів для забезпечення проведення перших місцевих виборів у всіх об’єднаних територіальних громадах, що утворилися у 2016 році. Це дозволить забезпечити своєчасне формування ще до кінця цього року відповідних органів місцевого самоврядування цих громад, їх реєстрацію, врахувати їх у Державному бюджеті на 2017 рік в частині переводу на прямі міжбюджетні відносини, передбачити відповідні кошти субвенції на формування інфраструктури ОТГ», - говориться у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: