Аварія російської ракети стривожила NASA

Аварія російської ракети стривожила NASA

Представники NASA сказали, що, можливо, в певний момент астронавти, які зараз знаходяться в космосі, будуть змушені повернутися на Землю без того, щоб їх змінив інший екіпаж

Аварія російської ракети «Союз МС-10» фактично повністю зупиняє доступ американців і росіян в космос, поки не буде проведено розслідування її причин. Протягом семи років, з тих пір, як NASA припинило використання «Шаттлів», США покладаються на російську техніку для доставки американців на МКС і назад. Драматичні події четверга посилили тиск на Boeing і SpaceX - дві компанії, які, як передбачалося, в нинішньому році повинні були мати у своєму розпорядженні комерційні космічні кораблі, готові до запуску, але зіткнулися з затримками і, як очікується, будуть готові, найраніше, в середині майбутнього року, йдеться в статті.

Як заявило NASA, екіпажу, який зараз перебуває на МКС, ніщо не загрожує, він може повернутися на Землю на запасному «Союзі». «Але модуль «Союз» може залишатися на орбіті обмежений час», - йдеться в статті Тhe Washington Post.

«Представники NASA сказали, що, можливо, в певний момент астронавти, які зараз знаходяться в космосі, будуть змушені повернутися на Землю без того, щоб їх змінив інший екіпаж», - йдеться в статті.

«NASA не дуже-то хочеться кидати, навіть тимчасово, орбітальну лабораторію вартістю $100 млн, яка вимагає постійного догляду і ніколи ще не справлялася виключно командами із Землі», - йдеться в статті.

«Аварія при запуску в четвер сталася в складний момент для американо-російського партнерства в космосі. Ці дві країни ладнали на висоті 250 миль над Землею, навіть коли події внизу - наприклад, російська анексія Криму або втручання Росії у вибори 2016 року - нагнітали тертя. але у США і Росії виникли розбіжності через причин появи невеликого отвору, виявленого в серпні на модулі «Союз МС-09», який зараз пристикований до МКС. Москва стверджує, що отвір, нині закріплене, було пробурено навмисно, і натякає на диверciю, а американське космічне агентство заявило на цьому тижні, що причину встановлять інспектори», - йдеться в статті.

А що відбувається з розробками SpaceX і Boeing? «NASA нещодавно оголосило, що жодна з цих компаній в нинішньому році не проведе навіть випробувальний запуск без екіпажу, а перші польоти з астронавтами на борту відбудуться не раніше середини 2019 року», - пише видання. У червні під час випробувань корабля Boeing було виявлено витік ракетного палива. Зі свого боку, SpaceX стверджує, що в січні готова провести тестовий запуск корабля без екіпажу, який досягне МКС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: